2017, UJS- GAIS-3

Så startar GAIS i kvällens match mot IF Elfsborg

När det snart är det dags för avspark i årets första tävlingsmatch har Bosko Orovic placerat August Wängerg och Erik Westermark i de viktiga rollerna som wingbackar, vilket innebär att nyförvärvet Niklas Olsson tar plats i trebackslinjen. 

GAIS.se fick en pratstund med Bosko Orovic inför matchen för att få höra mer om startelva och matchplanen.

– Vi kommer att starta i en 3-5-2-uppställning men har en plan som innebär att vi kan justera positioner efter hand under matchens gång. Vårt spel bygger mycket på hög press och det kommer vi att hålla fast vid även idag. Vi ska försöka få skott på Elfsborg redan i deras uppspelsfas och det blir ett rejält test att se om vi lyckas med det. Kan vi hindra deras uppspel bakifrån är mycket vunnet, men vi har tre defensiva planer och och självklart är vi också förberedda för att gå över till ett lägre försvarsspel.

– Jag tror att det kommer att bli viktigt att vi kan kontrollera deras kantgubbar och vi startar något mer defensivt där med Erik Westermark och August Wängberg som wingbackar. Calle Wede har ju varit bra på sin kant men han kanske kan få bättre utdelning i offensiven när linjerna börjar luckras upp lite efter paus?

– Det gör att Niklas Olsson tar steget ner i backlinjen ihop med Calle Nyström och Niclas Andersén. De här tre kommer att få en viktig uppgift i matchen då vi gärna vill att backarna kan nå igenom Elfsborgs första press med raka uppspel – och lyckas vi med det så kommer vi ge fina ytor för Marcus Bergholtz, Andreas Östling och Dusan Djuric som spelar på centralt mittfält. På topp hittar vi Junes Barny och Edin Hamidovic.

– Det som väntar är en av de svårast möjliga starterna på tävlingssäsongen. Men plast eller inte, vi vill absolut utmana oss själva och försöka att mäta oss med Elfsborg. Jag hoppas att vi kan överraska dem lite med hur vi väljer att ta oss an matchen.

Startelva
GAIS startar matchen med följande spelare på planen:

1. Damir Mehic
2. Andreas Östling
4. Marcus Bergholtz
5. Niclas Andersén
6. Calle Nyström
9. Edin Hamidovic
12. Erik Westermark
16. August Wängberg
17. Niklas Olsson
18. Junes Barny
20. Dusan Djuric

Ersättare
Följande spelare startar matchen på bänken:

8. Jesper Westermark
10. Jonas Lindberg
13. Emin Grozdanic
19. Ajdin Zeljkovic
22. Aiden Harvey
26. Calle Wede
30. Alexander Nadj