A-GU-PRAC-20170406-MJ-24

Så startar GAIS i kvällens match mot Gefle

Det blir några förändringar i GAIS startelva sedan förra matchen och bland annat går både Dusan Djuric och Johan Svahn rakt in i laget efter skada respektive avstängning.

Efter förra omgångens kölhalning i Varberg har Benjamin Westman valt att gå tillbaka till en uppställning enligt modellen 4-2-3-1. Han kommenterar detta beslut så här:

– Vi blev hårt straffade när vi hamnade fel i positionerna i förra matchen och under veckan har vi pratat med killarna om de olika taktiska alternativ som vi har. Gruppens besked var att det finns en trygghet i den gamla modellen som vi vill ha med oss i kvällens match och då blev beslutet enklare för min del.

– Gefle har ju startat serien med blygsam poängutdelning men har precis som Varberg duktigt folk på kanterna så jag tror att denna modell ger oss bra förutsättningar. Man kan ju tänka sig att de tittat på Varbergs-matchen i sina förberedelser. Men det är inte så att vi nu hugger denna uppställning i sten utan vi har kvar 3-5-2 som ett alternativ framöver.

Dusan Djuric går in i en av två balansroller på mittfältet ihop med förra veckans målskytt Andreas Petersson och Johan Svahn får den centrala offensiva rollen i den offensiva mittfältstrion. Fyrbackslinjen känner vi igen från avslutningen från avslutningen på förra matchen och på topp spelar Dardan Rexhepi.

Startelvan
GAIS startelva i sin helhet ser ut som följer:

1. Damir Mehic

14. Alexander Leksell
6. Carl Nyström
4. Steven Old (K)
5. Niclas Andersén

8. Andreas Petersson
20. Dusan Djuric

2. James Sinclair
7. Johan Svahn
26. Malkolm Moenza

9. Dardan Rexhepi

Avbytare
I matchtruppen ingår också sju av följande åtta spelare:

3. Daniel Janevski
10. Luka Mijaljevic
11. Arvin Shojaee
12. Erik Jonasson Westermark
16. Mattias Kano
21. Dan Keat
24. Rickson Mansiamina
27. Tobias Johansson