2017, UJS- GAIS-3

Så startar GAIS i kvällen match mot Östers IF


Bosko Orovic håller inför mötet med Öster kvar vid formationen från förra omgången, men har valt att ge två nya spelare chansen från start. 

När GAIS springer ut på Myresjöhus Arena i kväll innehåller laget två debutanter. Den grekiske mittbacken Mavroudis Bougaidis går in i en trebackslinje ihop med Daniel Janevski och Calle Nyström och Simon Silverholt startar på topp ihop med Luka Mijaljevic. Dessutom behåller nyförvärvet Daniel Bennassar Nilsson sin plats på centralt mittfält från matchen mot Falkenbergs FF.

Tränare Bosko Orovic har ånyo tänkt sig att laget ska spela 3-5-2 med boll och mer av en 4-4-2-formation då hemmalaget anfaller. Orovic berättar så här om laguttagning och matchplan:

– Vi spelade på ungefär detta sätt i förra matchen och jag var nöjd med hur det föll ut. Vi fick till ett bra försvarsspel och hade koll på matchen även när vi inte hade boll och det hoppas jag att få se mer av idag.

– Sedan har jag ju sagt flera gånger under senaste veckan att vi inte ska fokusera så mycket på formationen. Vi spelar enligt samma filosofi som tidigare och vill att styra matchen via stort bollinnehav, spela rakt när vi hittar luckor i motståndarens linjer, ge motståndaren lite tid när vi tappar boll och det gäller oavsett vilken sifferkombination som vi utgår ifrån.

– Våra nyförvärv har gjort att vi har en skarpare konkurrenssituation i truppen och det känns riktigt bra. ”Bugga” (Mavroudis Bougaidis) har sett bra ut på träning och får chansen nu när Leksell är skadad och Simon (Silverholt) är en offensiv spelartyp som kan erbjuda snabbhet och förmåga att slå sin gubbe som vi saknat lite tidigare. ”Dani” (Daniel Bennassar Nilsson) gjorde en fin första match och får förtroendet i samma roll även i kväll. ”Agge” (August Wängberg) har också sett bra ut på träning men börjar på bänken.

– Resten av startelvan är kända ansikten som har visat sina kvaliteter under säsonger. Det känns som en spännande mix av spelartyper med olika förmågor.

Startelvan
Startelvan ser i sin helhet ut som följer:

1.  Damir Mehic

3. Daniel Janevski
6.  Carl Nyström (K)
24. Mavroudis Bougaidis

2. James Sinclair
11. Daniel Bennassar Nilsson
20. Dusan Djuric
12. Erik Jonasson Westermark
5.  Niklas Andersén

10. Luka Mijaljevic
25. Simon SIlverholt

Avbytare
I matchtruppen ingår också följande spelare:

8. Andreas Peterson
9. Dardan Rexhepi
16. August Wängberg
17. Sebastian Möller
19. Ajdin Zeljkovic
21. Dan Keat
27. Tobias Johansson