2017, UJS- GAIS-3

Så startar GAIS i derbyt mot ÖIS

Det blir två förändringar i startelvan och Bosko Orovic är väldigt nöjd med att ha den kanske starkaste bänken under hans tid som tränare i GAIS.

Inför matchen berättade tränare Bosko Orovic att han ser större kontinuitet i startelvan som en viktig faktor för att laget ska utvecklas i den takt han önskar. Inför dagens derby är det bara Niclas Andersén som är avstängd och flera av de spelare som tidigare varit skadade är tillbaka i matchtruppen. Dock blir det bara två ändringar i laget jämfört med matchen mot Degerfors och det är att August Wängberg och Erik Westermark är tillbaka i startelvan. Bosko kommenterar laget så här:

– Det är två spelare som inte tar skit av någon och som är 110% villiga att göra jobbet för laget, så båda passar bra in på de krav som ställs i ett derby. Dessutom är båda kvicka och kan det kan hjälpa till att stänga vissa ytor som vi vet att ÖIS vill åt. Jag hade först en tanke på att flytta ner James Sinclair på backen igen, men hans löpningar på topp var guld värda så han får fortsätta på en offensiv position.

– Sedan är det skönt att ha Luka Mijaljevic och Calle Wede tillbaka i matchform men de får båda börja på bänken. Dock är det ju en stor förmån att vi generellt har så stark bänk och vi är verkligen beredda på alla scenarier i matchen.

– Allt känns bra inför matchen så nu ser vi fram emot att få möta publiken och äntligen dra igång derbyt.

 

Startelvan
GAIS startelva ser i sin helhet ut som följer:

1. Damir Mehic

12. Erik Westermark
6. Calle Nyström
3. Daniel Janeveski
16 August Wängberg

11. Daniel Bennassar Nilsson
18. Anton Wede
20. Dusan Djuric

2. James Sinclair
24. Alibek Aliev
25 Simon Silverholt

Avbytare
I truppen ingår också följande sju spelare:

8. Andreas Petersson
10. Luka Mijaljevic
17. Sebastian Möller
21. Dan Keat
24. Mavroudis Bougaidis
26. Calle Wede
27. Tobias Johansson