A-GU-PRAC-20170406-MJ-24

Så startar GAIS i dagens match mot IK Frej

Idag spelar GAIS den sista matchen för vårsäsongen när man tar sig an IK Frej på bortaplan. Med tanke på att Grönsvart inför matchen ligger på negativ kvalplats har tränare Patrik Ingelsten självklart siktet inställt på tre poäng – vilket skulle kunna göra att GAIS kan ta ett rejält skutt uppåt i den jämna tabellen.

Men vi räknar självklart med tufft motstånd idag, för poängen får anses vara av lika kritisk betydelse för IK Frej som inför matchen är nästjumbo. Dessutom avtackar klubben sin duktige tränare Bartosz Grzelak som idag gör sin sista match för klubben innan han flyttar till ny post hos AIK. Räkna med att spelare och publik vill ge honom bästa möjliga avskedsföreställning!

I Makrillarnas matchtrupp saknas Steven Old som flyttar hem till England, skadade Alexander Leksell och avstängde James Sinclair vilket gör att Ingelsten får möblera om lite i startelvan. Niklas Andersén och Dan Keat är dock tillbaka i truppen efter avstängningar och även Mattias Kano kommer in i matchtruppen.

Av dessa går Andersén direkt in i startelvan och tar tillbaka sin plats till vänster i backlinjen och på andra kanten får Sebastian Möller fortsatt förtroende efter en fin insats mot BP. Mittlåset utgörs av Calle Nyström och Daniel Janevski, som gjorde sin hittills enda start i hemmavinsten mot IFK Värnamo då han också fick rättmätigt beröm för sin insats.

De fyra platserna på mittfältet går till Westermark, Djuric, Svahn och Moenza och längst fram spelar Luka Mijaljevic i par med Dardan Rexhepi. Luka blev ju tvåmålsskytt mot BP och många grönsvarta tummar hålls idag för att han ska fortsätta på den inslagna vägen. Parhästen Rexhepi klev ju av på uppvärmningen senast men är ”fit for fight” igen och kan förhoppningsvis upprepa insatsen på Vikingavallen 2016. Då debuterade Dardan i GAIS och gjorde lagets båda mål i 2-1-segern.

Kom igen Grönsvart!

Startelvan
Startelvan ser i sin helhet ut som följer:

1.  Damir Mehic

17. Sebastian Möller
6.  Carl Nyström (K)
3.  Daniel Janevski
14.  Niklas Andersén

12. Erik Jonasson Westermark
7.  Johan Svahn
20.  Dusan Djuric
26.  Malkolm Moenza

10. Luka Mijaljevic
9. Dardan Rexhepi

Avbytare
I matchtruppen ingår också följande spelare:

8. Andreas Peterson
13. Emin Grozdanic
16. Mattias Kano
19. Ajdin Zeljkovic
21. Dan Keat
22. Alibek Aliev
27. Tobias Johansson