GAIS-Varnamo_2017_MJ(WEB)-3

Så startar GAIS i dagens match mot FFF

Daniel Bennassar Nilsson gör debut i Grönsvart i dagens match mot Falkenbergs FF. Dessutom är Dusan Djuric och Dardan Rexhepi tillbaka och även Sebastian Möller får chansen från start.

Vid sidan av att det kommer in nya spelare i startelvan så har Bosko Orovic också har bestämt sig för att göra ett par justeringar i GAIS spelsystem. Den 4-3-3-modell som han förespråkat i sina två tidigare matcher förändras något, vilket han kommenterar så här:

– Det där handlar ju egentligen bara om siffror på ett papper så det ska vi inte stirra oss blinda på. Men efter matchen mot Gefle så känner jag att det finns vissa saker som jag vill justera inför mötet med Falkenberg. Det handlar dels om detaljer i försvarsspelet där vi kommer att ta mer en 4-4-2-formation när vi inte har boll. Vi kom lite fel i förra matchen och jag hoppas att detta ska hjälpa oss tillbaka till rätt standard.

– Sedan kan man kanske säga att anfallsspelet blir något av 3-5-2 och att vi ska försöka att dra nytta av två mer renodlade forwards för att skapa fler målchanser. Det har sett intressant ut på träning och jag tror att det kommer att funka bra idag, sedan får vi se hur vi gör framöver.

– Men som sagt, justeringarna handlar mer om vad vi ska åstadkomma på planen och inte om siffrorna eller utgångspositionerna.

Startelvan
Startelvan ser i sin helhet ut som följer:

1.  Damir Mehic

2. James Sinclair
6.  Carl Nyström (K)
3. Daniel Janevski
5.  Niklas Andersén

20. Dusan Djuric
12. Erik Jonasson Westermark
11. Daniel Bennassar Nilsson
17. Sebastian Möller

10. Luka Mijaljevic
9. Dardan Rexhepi

Avbytare
I matchtruppen ingår också följande spelare:

8. Andreas Peterson
13. Emin Grozdanic
14. Alexander Leksell
19. Ajdin Zeljkovic
21. Dan Keat
22. Alibek Aliev
27. Tobias Johansson