2017, UJS- GAIS-3

Så startar GAIS i dagens cupmatch mot ÖFK

Det är snart dags för avspark i Svenska Cupens kvartsfinal där GAIS möter Östersunds FK på bortaplan. Inför matchen kan Bosko Orovic rapportera om två ändringar i startelvan jämfört med när gruppspelet avslutades förra helgen.

GAIS.se stämde av läget med tränare Bosko Orovic i förmiddags och han summerade då läget som att GAIS står inför en tuff men rolig utmaning när man nu ska mäta krafterna mot Östersunds FK. Grönsvarts tränare betonade också att hemmalaget är stora favoriter men han avslöjade också att Atleterna hoppas kunna bjuda ÖFK på några överraskningar. På frågan om hur lagets matchplan ser ut sa Orovic att han gärna ville hålla på detaljerna men delade i alla fall med sig av följande tankar.

– Vi kommer inte att ändra vår filosofi avseende hur vi ska agera för att vinna matcher och det innebär ju bland annat att vi kommer att försöka att pressa dem högt upp i banan. Men vi kommer också att skruva på några detaljer i pressen, framför allt i en tidig fas innan ÖFK väljer vilken sida de ska anfalla på.

– Vidare är det viktigt att vi kan stänga ytan framför mittbackarna eftersom det är den som de oftast söker när de går till anfall. Det är förhållandevis sällan som ÖFK söker längre uppspel och det ska vi försöka att utnyttja för att kunna vinna boll så högt upp som möjligt. Sedan har de ju några riktigt duktiga spelare och det är viktigt att vi kan hålla koll på till exempel Ken Sema och Saman Ghoddos.

– Men vi har en stark tro på det vi gör och jag hoppas verkligen att vi ger oss själva chansen i matchen och att vi går ”all-in” för att hota dem på vårt sätt. Östersund är ofta tajta på centralt mittfält och det är svårt att komma fram där. Men vi vet också att det brukar finnas ytor vid sidan av deras centrala trio och jag hoppas att vi kan dra nytta av det.

I GAIS matchtrupp noterar vi två ändringar sedan förra helgens storseger mot Vasalund. Andrekeepern Alexander Nadj är sjuk och ersätts av U19-målvakten Ferhat Soydan och dessutom är Erik Westermark tillbaka efter sin avstängning. När Bosko har formerat startelvan får den senare en startplats och även Andreas Östling kommer in i laget jämfört med förra helgens match, vilket gör att Emin Grozdanic och Jesper Westermark förpassas till bänken.

Bosko Orovic berättar så här om laget:

– Vi kommer som vanligt att ställa upp med en trebackslinje och August Wängberg, som var ”vinge” förra helgen, tar steget ner och spelar ihop med Niklas Olsson och Calle Nyström. Där bakom står såklart Damir Mehic.

– På kanterna startar Calle Wede och Erik Westermark och på centralt mittfält spelar Marcus Bergholtz i sin vanliga roll som ”6:a”. Där framför spelar Junes Barny och Andreas Östling i nr 10-roller och på topp hittar vi Jonas Lindberg och Edin Hamidovic. Samtliga dessa kommer att dra ett tungt lass vad gäller att sätta den höga pressen.

– Vi ser fram emot matchen och är redo för uppgiften. Nu vill jag se att vi ger oss själva chansen att utmana ÖFK och så får vi se hur långt det räcker.

Startelva
GAIS startar matchen mot ÖFK med följande elva spelare:

1. Damir Mehic
2. Andreas Östlund
4. Marcus Bergholtz
6. Calle Nyström
9. Edin Hamidovic
10. Jonas Lindberg
12. Erik Westermark
16. August Wängberg
17. Niklas Olsson
18. Junes Barny
26. Calle Wede

Ersättare
Följande spelare inleder matchen på bänken:

8. Jesper Westermark
13. Emin Grozdanic
19. Ajdin Zeljkovic
21. Stefan Ilic
22. Aiden Harvey
24. Allan Mohideen
29. Ferhat Soydan