2017, UJS- GAIS-3

Så startar GAIS dagens match mot Dalkurd FF

Det blir förändringar i såväl spelsystem som startelva när GAIS idag möter Dalkurd FF. Här hittar du laguppställning och Bosko Orovics tankar inför matchen.

Grönsvart kommer att frångå den traditionella 4-3-3-uppställningen i matchen mot Dalkurd och har under veckan tränat mycket på en uppställning som förhoppningsvis blir svår att forcera, samtidigt som vi ska klara av att hota när vi har bollen. Tränare Bosko Orovic kommenterar så här:

– Vi kommer att spela lite annorlunda än vanligt mot Dalkurd och vi hoppas att vi därmed kan bjuda på ett par överraskningar. Vi kommer att spela 5-3-2 i försvar och 3-5-2 när vi har bollen och det har vi nött rejält under veckan. Mycket av vår defensiv handlar om att spela tätt och inte släppa till några hål i laget och lyckas vi med det så kommer det att bli en intressant match.

– Vi förväntar oss en match där Dalkurd har mest boll och vi kommer att variera vår press, ömsom lite högre och ibland lite lägre. När vi erövrar bollen ska vi vara vakna på när det finns läge till snabba spelvändningar, även om jag såklart hoppas att vi också kan hålla i bollen och få till lite längre sekvenser i anfall.

Det blir också några ändringar i startelvan jämfört med segern mot Norrby IF och Bosko säger utvecklar hur han resonerat:

– Det finns flera skäl till förändringarna och till att börja med handlar det om att Dusan Djuric fått lämna återbud på grund av sjukdom . Vi väljer också att vila Simon Silverholt eftersom han har en känning i en baksida. Hade detta varit sista omgången hade han spelat men vi vill inte chansa med honom nu. Båda dessa spelare utgår därmed ur truppen och in kommer istället Emin Grozdanic.

– Sedan har vi haft en svår balansgång vad gäller att hantera att vi har sju spelare som riskerar avstängning i nästa match. Vi vill ju maximera chanserna att ta poäng i båda de matcher som återstår och det innebär att vi väljer att vila Niclas Andersén idag, så han säkert kan spela nästa helg. Dessutom får Luka starta på bänken idag och så får vi se hur matchen utvecklar sig. Men jag tror och hoppas att de killar som kommer in i laget idag verkligen tar chansen.

Startelvan
Startelvan i sin helhet ser ut som följer:

1. Damir Mehic

6. Calle Nyström
16. August Wängberg
3. Daniel Janevski

17. Sebastian Möller
11. Daniel Bennassar Nilsson
18. Anton Wede
12. Erik Jonasson Westermark
8. Andreas Petersson

22. Alibek Aliev
19. Ajdin Zeljkovic

Ersättare
I truppen ingår också följande spelare:

2. James Sinclair
10. Luka Mijaljevic
25. Emin Grozdanic
21. Dan Keat
24. Mavroudis Bougaidis
26. Calle Wede
27. Tobias Johansson

Poängligan
Inför matchen mot DFF ser GAIS interna poängliga ut som följer:

 • 8 poäng: Luka Mijaljevic (7+1).
 •  poäng: Calle Nyström (3+1) och Dusan Djuric (1+2).
 • 3 poäng: Alibek Aliev (3+0), Simon Silverholt (3+0) och Dardan Rexhepi (2+1).
 • 2 poäng: Andreas Peterson (2+0), Malkolm Moenza (1+1), James Sinclair (0+2), Johan Svahn (0+2) och Anton Wede (0+2).
 • 1 poäng: Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), ), Steven Old (1+0), Sebastian Möller (0+1), Ajdin Zeljkovic (0+1), Daniel Janevski (0+1), Niclas Andersen (0+1), Daniel Bennassar Nilsson (0+1) och Erik Westermark (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot DFF ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

 • 6 varningar: Calle Nyström.
 • 5 varningar: Niclas Andersén.
 • 4 varningar: Johan Svahn, James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.
 • 3 varningar: Dan Keat, Alexander Leksell, Alibek Aliev och Dusan Djuric.
 • 2 varningar: Damir Mehic, Calle Wede, Dardan Rexhepi, Luka Mijaljevic, August Wängberg och Daniel Bennassar Nilsson (de två sistnämnda har med sig en varning var från Qviding respektive Ängelholm).
 • 1 varning: Daniel Janevski, Sebastian Möller, Mavroudis Bougaidis, och Anton Wede (som har en varning med sig från HIF).

Kommentar till varningsligan
De spelare i GAIS som är en varning från en avstängning är Damir Mehic, Niclas Andersén, Calle Wede, August Wängberg, Daniel Bennassar Nilsson, Luka Mijaljevic och Dardan Rexhepi.