Vasalund

Rolig utmaning väntar GAIS i kvartsfinalen

Det är en tuff men rolig utmaning som väntar GAIS i Svenska Cupens kvartsfinal. Men Bosko Orovic och spelartruppen är laddade inför matchen och ser fram emot att få mäta sina krafter med ett av landets bästa lag.  

GAIS lämnade Göteborg på lördagsmorgonen för att ta sig till Östersund med tåg. Laget kommer att spendera två nätter i Jämtlands största stad för att sedan ta sig tillbaka till västkusten på samma sätt – och kanske en biljett till cupens semifinal? Det så kallade kvartsfinallyftet – där gaisare ekonomiskt har stöttat lagets resa – har i alla fall möjliggjort att laget får bästa möjliga förutsättningar för att kunna göra en riktigt bra prestation på plastmattan i Östersund.

GAIS.se fick som vanligt en pratstund med tränare Bosko Orovic när truppen satt på tåget mot norr.

Hej Bosko, hur är läget?

– Tack, det är ganska bra. Vi har lite sjukdom som gått runt i truppen och det har såklart drabbat oss i ledarteamet också. Men nu har vi kopplat bort det och fokuserar helt på matchen.

Det är en rolig utmaning som väntar!.

– Ja, det kan man ju lugnt säga. Att spela mot ett topplag i Allsvenskan som dessutom slog Arsenal för ett par veckor sedan – det kommer att bli tufft men det känns skitskoj helt enkelt.

Vad är dina och truppens förväntningar på matchen?

– Vi möter det bästa laget som GAIS har spelat mot på bra många år. Ett lagbygge som Graham Potter över åren fått ihop på ett fantastiskt sätt. ÖFK är megafavoriter såklart men det är inget som vi tar någon hänsyn till. Vi hoppas kunna bjuda på några överraskningar när domaren väl blåser. Vi har allt att vinna och för dem så gäller det motsatta, alla litar på att de ska vinna enkelt.

Hur ska vi kunna hota ett lag som om och om bevisat vilken hög kvalitet man besitter?

– Vi har ju en spelmodell som vi kommer att fortsätta att följa och mycket handlar som vanligt om att våga och att tro på det vi gör. Det kommer säkert att bli en tuff match men det viktiga är att vi ger oss själva chansen att utmana dem – och sedan blir det kul att se hur väl vi kan stå upp mot deras kvaliteter.

– Östersund är ett riktigt bra lag, men för den som följer deras matcher så finns det också ytor som man kan använda för att komma till anfall. Jag tror och hoppas att spelarna nu har bra koll på hur vi ska försöka att komma framåt i banan.

Hur har ni förberett truppen inför matchen?

– I veckan så har vi dels kört en högintensiv träning precis som vanligt och också varvat med lättare pass med fokus på taktik. Vi blev lite störda av snöovädret i torsdags så då fick vi ändra lite i schemat och körde mental träning istället. Men igår så gick vi igenom förberedelser inför matchen och jag tycker att vi har bra koll på läget.

Du nämnde att det har varit sjukdomar i truppen, blir det några ändringar i matchtruppen jämfört med mötet med Vasalund?

– Ja, det blir två ändringar. Erik Westermark är tillbaka efter sin avstängning och han ersätter Adam Wästlund. Sedan är Alexander Nadj sjuk så Ferhat Soydan kommer in i truppen i hans ställe.

– Det innebär att Dusan Djuric står över eftersom han inte är tillbaka efter sin sjukdom. Vi vill också ge Niclas Andersén en vecka till så att vi inte förvärrar något. Daniel Janevski, Alexander Leksell, Johan Svahn och Daniel Bennassar Nilsson är skadade sedan tidigare och de jobbar alla på i olika faser av sin respektive rehab.

Några slutord inför matchen?

– Bara att alla i GAIS ser fram emot matchen och chansen att mäta oss med ett av landets bästa lag. Vi kommer att göra allt vi kan för att vi ska kunna utmana Östersund och sedan får vi se hur långt det räcker.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Östersunds FK-GAIS.
När: Söndag 11/3 kl. 17.00.
Var: Jämtkraft Arena.
Domare: Patrik Eriksson.

Matchtruppen
1. Damir Mehic
2. Andreas Östlund
4. Marcus Bergholtz
6. Calle Nyström
8. Jesper Westermark
9. Edin Hamidovic
10. Jonas Lindberg
12. Erik Westermark
13. Emin Grozdanic
16. August Wängberg
17. Niklas Olsson
18. Junes Barny
19. Ajdin Zeljkovic
21. Stefan Ilic
22. Aiden Harvey
24. Allan Mohideen
26. Calle Wede
29. Ferhat Soydan

Försäsongens poängliga

  • 10 poäng: Edin Hamidovic (7+3)
  • 4 poäng: Andreas Östling (1+3)
  • 3 poäng: Dusan Djuric (1+2), Junes Barny (2+1)
  • 2 poäng: Ajdin Zeljkovic (1+0), Jesper Westermark (1+1), August Wängberg (1+1)
  • 1 poäng: Calle Wede (1+0), Marcus Bergholtz (1+0), Erik Westermark (1+0), Calle Nyström (0+1) och Stefan Ilic (0+1).

GAIS har vid sidan av ovanstående poänggörare också bjudits på ett självmål.