Rickson-2

Rickson Mansiamina klar för GAIS

På transferfönstrets sista dag har GAIS gjort klart med ett lån av AIK:s 19-årige talang Rickson Mansiamina.

Tidigare i veckan anslöt Rickson till GAIS-truppen för att visa upp sig på träning och match samt att känna på miljön kring klubben. Redan då berättade tränare Benjamin Westman att han haft ögonen på Rickson sedan ett par år tillbaka efter en samling för 96-landslaget på Bosön. Då imponerade den offensive talangen på Westman med sin snabbhet och utmärkta förmåga att slå sin gubbe. Westman var också tydlig med att han uppskattade det faktum att Rickson kan användas i alla offensiva roller såväl centralt som på båda kanterna och att han hoppades att övergången skulle gå i lås (läs tidigare artikel här).

Nu är alltså både klubbar och spelare kommit överens om att man vill gå vidare och utlåningen gäller per omgående och fram till den 15:e juli i år. Rickson blir spelklar för GAIS direkt.

GAIS sportchef Patrik Ingelsten kommenterar övergången så här:

– Vi har kunnat få till detta så här i elfte timman tack vare en fördelaktig deal med AIK och dessutom extra sponsring. Självklart är vi mycket tacksamma för båda delarna, men framför allt är vi riktigt nöjda och glada lver att vi fick ihop det här. Både Benjamin och jag tror att detta kan bli riktigt bra under våren.

Rickson Mansiamina har kontrakt med AIK över säsongen 2018 och klubbens sportchef Björn Wesström kommenterar utlåningen så här:

Rickson är i samma situation som de övriga spelarna vi valt att låna ut. Han behöver speltid för att förbättra sin konkurrenssituation i AIK. GAIS erbjuder en bra tränings- och tävlingsmiljö och blir förhoppningsvis ett bra steg för honom.

Vi säger välkommen till GAIS, Rickson Mansiamina.