BP-GAIS-2

Rexhepi och Leksell tillbaka i truppen när GAIS utmanar serieledaren

Dardan Rexhepi gör comeback i matchtruppen när GAIS tar sig an serieledande IF Brommapojkarna på Grimsta IP.

När GAIS under morgondagen åker upp till Stockholm ställs man mot tuffast möjliga motstånd då seriesuveränen Brommapojkarna står för motståndet på Grimsta IP. Vi fick i vanlig ordning en pratstund med vår huvudtränare som är fast besluten om att grönsvart ska ta med sig poäng hem till Göteborg.

Tjena Patrik! Nästan en vecka har gått sedan förlusten mot Åtvidaberg. Hur ser du tillbaka på den så här i efterhand?

– Blandat, vi kommer inte upp i vår standard första timmen. Samtidigt som vi möter ett spelskickligt Åtvidaberg, det får man inte glömma. Ett lag som är i positiv trend och har varit det de sista fyra matcherna. Sista halvtimmen är bra när vi ändå försöker spela offensivt och vi också skapar en del. Vi hade 17 avslut och det är såklart surt att vi inte lyckas göra mål. Vi borde ha gjort i alla fall ett mål på så många avslut, speciellt när vi har tre stora chanser dessutom.

– Så det generella omdömet om matchen är väl sådär. Men även om vi inte kommer upp i nivå så måste jag säga att det är trist att förlora, speciellt hemma där vi ska vara starka. Vi driver ju på sista halvtimman men vi är inte med riktigt första timmen då det var lite blandat. Men nu har vi lämnat den matchen bakom oss för att istället fokusera på BP där vi är nu då. Nu gäller det att vi kan lära av det som inte blev bra mot ÅFF.

Hur har träningsveckan varit sedan dess?

– Den har varit bra tycker jag! Det är många som klivit fram och vi känner att det är viktigt att vi jobbar för varandra just nu, både på match och träning. Killarna pushar varandra och det är bra fart på träningarna. Nu gäller det bara att omsätta en bra vecka på träningsplan också i match och det är viktigt att vi är med från första minut och sen är påkopplade till slutsignalen.

BP har ju inlett serien fantastiskt bra. Hur ser du på BP som motståndare i morgon?

– Ja, det är ju det laget som gått bäst hittills i år i Superettan, så är det ju. De har ganska tydliga idéer med hur de spelar i olika situationer och många duktiga fotbollsspelare där alla är väldigt duktiga just på konstgräset. Det går fort och de har rekryterat spelare som följer den modellen och som har utvecklats väldigt bra, så det är ett bra fotbollslag. Men vi vet också deras brister och det ska vi försöka utnyttja i morgon så vi kan få med oss poäng hem från Stockholm.

BP-GAIS-3

Du var med senast (då på plan) när vi mötte BP och säkrade kontraktet 2015. Har du några minnen från den matchen? Det blev din sista match i GAIS också om jag inte minns fel?

– Ja, jag fick ju en skada där så jag fick kliva av efter 35-40 minuter. Den känslan jag har från senaste gången vi var uppe där är ju fantastisk. Det blev en tuff höst där att reda ut efter hur vi låg vid sommaruppehållet men vi löste det och insåg vikten av att göra det tillsammans. Det gjorde vi verkligen borta mot BP där vi jobbade hårt för varandra och fick med oss resultatet vi önskade samt säkrade kontraktet. Det var en härlig känsla den dagen.

Vi får hoppas på en liknande match i morgon helt enkelt! Hur ser truppen ut till morgondagens match?

– Vi har ju Niklas Andersén och Dan Keat avstängda men nu är Dardan Rexhepi tillbaka efter sin sjukdom. Dessutom gör Alexander Leksell comeback efter skada och sjukdom. Tyvärr är Arvin Shojaee krasslig men istället kommer Ermin Grozdanic med i truppen. Det är en ungdomsspelare som vi lyft upp och som gjort det jäkligt bra när han tränat med oss. Det känns kul att ge honom chansen i matchtruppen.

Tackar så mycket och lycka till inför i morgon! Vi hoppas på samma upplösning som senast vi var på Grimsta.

Text: Linus Ahlgren
Bild: Line Sakugrud Landevik

Inför matchen

Detaljerna
Vad: BP-GAIS.
När: Lördag 17/6 kl. 16.00.
Var: Grimsta IP (hitta hit).
Avstängda: Niklas Andersén och Dan Keat, GAIS.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, Alexander Leksell, Carl Nyström, Steven Old, Sebastian Möller, Malkolm Moenza, James Sinclair, Daniel Janevski, Dusan Djuric, Johan Svahn, Erik Westermark, Andreas Peterson, Ajdin Zeljkovic, Dardan Rexhepi, Ermin Grozdanic, Luka Mijaljevic och Alibek Aliev.

Poängligan
Inför matchen mot BP ser GAIS interna poängliga ut som följer:

3 poäng:
Dardan Rexhepi (2+1)

2 poäng
James Sinclair (0+2)
Malkolm Moenza (1+1),
Johan Svahn (0+2)

1 poäng:
Calle Nyström (1+0)
Alexander Leksell (1+0)
Dan Keat (1+0),  Andreas Peterson (1+0), Dusan Djuric (1+0), Luka Mijaljevic (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot BP ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

4 varningar:
Steven Old. Calle Nyström och Johan Svahn.

3 varningar
Niclas Andersén och Dan Keat (båda avstängda mot BP)

2 varningar:
Alexander Leksell, Alibek Aliev och Dusan Djuric.

1 varning:
James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.