Dardan2

Rexhepi och Svahn in i matchtruppen till Plastpremiären

Dardan Rexhepi är tillbaka i matchtruppen inför Plastpremiären och Johan Svahn har i morgon chans att få göra debut i Grönsvart. Välkomna till Valhalla för match mot Norrby IF kl. 17.00.

GAIS.se fick ett snack med cheftränare Benjamin Westman efter det att laget avslutat träning och övriga förberedelser inför matchen.

Hej Benjamin, hur har veckan varit?

– Jo tack, vi har haft en bra vecka och tränat bra och hårt. Vi har haft fokus på uppspel och hur vi ska spela oss ur vissa situationer på egen planhalva och där har målvakterna också varit med. När vi satte igång med fotbollsträningen så började vi ju med defensiva bitar men efter hand blir det såklart mer speluppbyggnad och det känns som att vi är på rätt väg och nu börjar man se en del positiva mönster.

Är det samma spelidé som förra året som ni drillar nu?

– Grundbulten i hur vi ska spela har såklart stora likheter med hur vi spelade förra året. Men det kommer nog också till några nya varianter med tanke på vilka spelare som vi knutit till oss. Vi får in några nya förmågor och egenskaper i år och det ska vi såklart ta till vara.

Ja, hur går det för de nya killarna?

– Det går bara fint. Vi var väldigt noggranna med att de skulle passa in i gruppen när vi rekryterade dem och vi se verkligen att det funkat bra. Alla nya killarna verkar ha kommit in bra i gruppen och vi har riktigt bra atmosfär, det finns inga grupperingar och alla sätter laget främst. Vi bygger en grupp som kommer att vara beredda att jobba stenhårt för varandra och som kommer att visa stort hjärta när det hettar till.

– Det skiljer så lite mellan lagen i Superettan att det är viktigt att bygga en stark och välmående grupp. Jag är säker på att det kommer att ge oss några extra poäng när serien väl drar igång. Tänk på Assyriska förra året, de hade på pappret en riktigt bra trupp med de fick inte ihop det.

Med en veckas distans till Utsikten-matchen, hur tänker du på den nu?

– Man får inte dra för stora växlar på matcher i januari. Vi tränar hård fysträning nu och har inte fått ihop laget än så man får utvärdera matcherna med den typen av förutsättningar i åtanke.

– Mot Utsikten ville vi se att vi kan sätta defensiven bra och att vi kan vara solida och svåra att få hål på. Det var vårt primära mål och i det avseendet är jag nöjd. Vi släppte till två målchanser och det är svårt att komma lägre än så. Men under försäsongen måste man också räkna med att det blir en del tekniska misstag och att alla passningar inte sitter på foten, men det kommer.

– Sedan kan man ju tillägga att vi har försökt att välja motståndare under försäsongen på ett klokt sätt. Vi ville gärna möta Kiken eftersom det är ett topptippat och bra division 1-lag som har många bra spelare och som skulle vara rejält hungriga och motiverade till 100% när de ställs mot GAIS.

Hur ser du på matchen i morgon då?

– Först och främst att det ska bli spännande att se vad Norrby går för inför det att vi ska ta oss an dem i premiären.

– Sedan hoppas jag på att det blir bra uppslutning på läktaren. Det var ju riktigt bra på Ruddalen och det var många av de nya killarna som var imponerade. De som varit med tidigare vet ju hur det kan vara men även hos dem är det mycket uppskattat med det stöd från läktaren som vi får.

Blir det några förändringar i truppen inför Plastpremiären?

– Ja, det gör det. Vi har inte haft några skador i truppen men däremot lite sjukdom under de senaste veckorna så några killar har stått över någon träningsdag. Men en som är tillbaka efter sjukdom är Johan Svahn så har går in i sin första matchtrupp för GAIS, men vi får se hur mycket han spelar.

– Sedan kommer Dardan in i truppen men även där gäller det att matcha honom klokt. Han har kört hårt sedan kontraktet blev klart och börjar komma i allt bättre form. Men även i hans fall så ska vi ta det lite lugnt, vi vet var vi har honom och vad han kan prestera så han har inget att bevisa nu på försäsongen.

– Felix Kasper har varit sjuk i veckan så han utgår ur truppen. Även  Ermin Grozdanic och Anton Salihu utgår ur truppen sedan förra matchen.

Lycka till i matchen!

– Tack, vi bygger vidare och jag tror på en bra insats.

Inför matchen

Matchtruppen:
Damir Mehic, Tobias Johansson, James Sinclair,  Calle Nyström, Steven Old, Niclas Andersén, Aleksander Leksell, Sebastian Möller, Daniel Janevski, Andreas Peterson, Pascal Olsson, Erik Westermark, Malkolm Moenza, Johan Svahn, Mattias Kano, Arvin Shojaee, Dardan Rexhepi och Luka Mijaljevic.

Detaljerna:
Vad: GAIS – Norrby IF, Plastpremiär 2017.
Var: Valhalla IP.
När: Lördag 4/2, kl. 17.00.
Entré: 50 kr (gratis för barn och ungdomar under 13 år).
Betalning: Kontakt eller Swish 123 018 6734.
Att göra: Köp årskort om du inte redan gjort det.