SFC-5

Revanschsuget GAIS åker till Södertälje med skadefri trupp

Efter en ganska tuff inledning på seriespelet åker GAIS under söndagen till Södertälje i hopp om att både spräcka målnollan och bärga årets första seger i Superettan. Extra positivt är det givetvis att man tar sig an detta uppdrag med en trupp helt skonad från både sjukdomar och skador.

Syrianska på bortaplan innebär sällan en lätt match men det är ett revanschsuget GAIS som på söndag eftermiddag kommer göra sitt yttersta för att ta med sig tre pinnar hem till Göteborg. GAIS. se fick en pratstund med Grönsvarts huvudtränare Benjamin Westman för att höra om hans funderingar inför matchen.

Om vi börjar med matchen mot Dalkurd, hur ser du tillbaka på den så här en vecka senare?   

– Det är ju en rätt så jämn fotbollsmatch där matchbilden blir hyggligt förväntad och vi visste att de kommer att spela sitt spel och de har ett bra kortpassningsspel, men kanske inte hotar oss så där jättemycket.

– Sedan så hade vi våra möjligheter att göra 1-0 i första halvlek. Vi har ju den här chansen framför allt med James Sinclairs snett inåt bakåt-spel som dansade framför Dardan och Andreas, med lite flyt så hade den studsat rätt. Sedan så har vi den här situationen där Dardan snappar upp bakåtpassningen från Dalkurd som är dålig. Det (domslutet) tycker jag fortfarande är tveksamt.

– Vi går väl ändå in till pausvilan med en helt ok känsla. Vårt försvarsspel ser fortsatt bra ut och vi släpper egentligen inte till något alls av fara. Sedan är det ju synd att vi får ta ut Leksell i paus. Det blir lite rörigt. Och sedan är det väl egentligen den möjligheten de har. Såklart att jag blir besviken att de får spela in bakom oss och det är ju för svag aggressivitet i nyckelskeden som gör att de får den här möjligheten.

– Så att det är såklart jättesurt och bittert att förlora på hemmaplan men det finns absolut delar i spelet som vi ska ta med oss och inte minst att vi släpper till så lite målchanser mot en av seriefavoriterna i serien. Summa summarum väldigt besviken över hemmatorsk men nu får vi blicka vidare!

Hur har träningsveckan varit?

– Bra ur många aspekter. Dels att vi i princip fått tillbaka hela truppen nu. Alla tränar! Vilket gör att konkurrensen ökar och vi har fått tillbaks lite nyckelspelare och det är egentligen första gången vi har en matchtrupp där man helt kan välja. Så det har varit en bra träningsvecka. Vi som förberedelse också tränat på Bravida torsdag och lördag.

Det har att göra med konstgräset eller?

– Ja, exakt. Den (gräsmattan) är det mest lika den i Södertälje vi kan komma åt.

Syrianska på bortaplan känns alltid som en tuff match – hur går dina tankar kring motståndet och matchen?

– Bra offensiva spelare som har varit med ett tag. Exempelvis Mattias Mete och Mattias Genc. Sedan har de ju varit rätt bra på fasta situationer. De gjorde ju mål på en kantfrispark i förra matchen och sedan har de ju rätt bra frisparksskyttar. De gjorde väl mål i första matchen på en direktfrispark. Det är ett ganska rörligt lag som är bra offensivt.

– De första matcherna har väl inte varit lika bra defensivt. Så det gäller ju att kunna straffa dem på deras sårbarheter i det bakre ledet och se till att deras nyckelspelare inte får för mycket tid och rum.

Vad förväntar du dig för matchbild?

– Att SFC vill sitta på matchen med sitt passningsorienterade spel, de har många spelare som vill vara delaktiga och ett ganska rörligt spel. Men lyckas de inte få igång sitt spel så finns det en hel del att ta på med tanke på att det har varit lite rörigt i de bakre regionerna, vilket vi såg i förra matchen mot Öster när målvakten går ut och rensar och missar den och så vidare.

Vi har i veckan hört om en skadefri trupp. Innebär det att Dusan Djuric och Niclas Andersén är tillbaka nu?

– Ja, de är båda två med i matchtruppen. Felix Kasper, Pascal Olsson och Ajdin Zeljkovic går ut medan Dusan och Andersén går in där. Så istället för 19 blir vi 18 stycken i truppen.

Då tackar jag för detta och önskar ett stort lycka till inför i morgon!

Text: Linus Ahlgren.
Foto: Line Skaugrud-Landevik.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Syrianska FC-GAIS
När: Söndag 16/4 kl. 17.00.
Var: Södertälje Fotbollsarena (Hitta hit)
Domare: Robert Daradic, Helsingborg.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, James Sinclair, Carl Nyström, Steven Old, Alexander Leksell, Sebastian Möller, Niclas Andersén, Dusan Djuric, Erik Jonasson Westermark, Johan Svahn, Malkolm Moenza, Andreas Peterson, Dan Keat, Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi, Alibek Aliev och Rickson Mansiamina.

Syrianska Away
Gårdakvarnen skickar alltid bussar till GAIS bortamatcher och så är självklart fallet även på Påskdagen då kosan styrs mot Södertälje. Läs mer och anmäl dig via denna länk.

GAIS-supportrar står på södra sektionen och biljetter kostar 100 kr för vuxen och 50 kr för ungdomar mellan 8-15 år. Det är fri entré om man är 7 år eller yngre eller om man är ägare av ett Bortakort.

Läs mer
Missa inte att komplettera din koll på söndagens motståndare genom att också läsa Seriekollen om Syrianska FC.