Luka-Mijaljevic-4

Revanschsugen Luka hoppas vända trenden

I midsommarhelgen beger sig GAIS ånyo mot Stockholm för möte med ett av stadens förortslag. Förra helgen kammade Makrillarna noll mot topplaget BP trots två mål av Luka Mijaljevic. Håller Lukas målform i sig mot nästjumbon IK Frej på söndag så har laget har förhoppningsvis större chans till utdelning .

I senaste matchen mot urstarka Brommapojkarna senast fick GAIS, trots förlust, viss beröm för att ha gjort en stabil insats. En annan som gjorde en stabil insats var Luka Mijaljevic som nätade två gånger den matchen. Nu vill Luka göra en ännu bättre insats mot IK Frej på söndag i en match han hoppas kommer vända en dålig trend.

Grattis till de två målen mot BP senast, hur känns formen nu?

– Tack! Det är klart att det ökar självförtroendet. Min form hittills har känts halvbra men efter matchen mot BP så känns det som att den är på väg uppåt igen. Dock ska man aldrig vara för säker, detta var bara en match och vi fick inte med oss poäng så det är tråkigt. Vi får hoppas att mitt flyt från matchen mot BP håller i sig och att vi kan ta tre poäng denna gång.

Vad tror du GAIS knackiga form beror på?

– Det är en svår fråga, vi har ju framför allt haft en väldigt knackig vår där utfallet blivit något vi inte alls siktat på. Det är något av en sexpoängsmatch mot IK Frej nu på söndag. Vinner vi den kommer tabelläget se helt annat ut och vi kommer få ett bättre utgångsläge inför uppehållet.

Vad tror du laget behöver göra för att vända detta?

– Vi behöver framför allt slipa på vårt offensiva spel. Ibland funkar det bra, men allt för ofta uteblir det. Defensivt tycker jag vi har varit väldigt stabila, bara vi börjar göra mål så tror jag vi kommer hålla samma klass som topplagen.

Vad får vi se för match mot Frej på söndag?

– Det är ju en otroligt viktig match för båda lagen. Jag tror det till en början kommer bli en tillknäppt match där båda kommer öppna försiktigt, men när lagen fått känna lite på varandra kommer det förmodligen bli en riktigt het kamp. Vi är bra på att hålla boll och bara vi kan spela ihop oss blir det tre pinnar.

Hur tror du säsongen kommer se ut efter uppehållet för GAIS del?

– Jag är övertygad att vi kommer ha en bättre höstsäsong. Vi har på pappret en för bra trupp för att ligga där vi ligger. Vi får sikta på en trea nu på söndag och sedan ladda batterierna under semestern. När säsongen börjar på nytt kommer vi gå för att ta oss mot toppen igen.

Text: Philip Morsten.
Bild: Lars Ekström.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: IK Frej-GAIS.
När: Söndag 25/6 kl. 17.00.
Var: Vikingavallen, Täby (hitta hit).
Domare: Erik Skotte, Älta.
Avstängda: James Sinclair, GAIS.

Biljetter
Du köper biljett till matchen via denna länk.

Matchtruppen
GAIS trupp till matchen mot IK Frej tas ut och publiceras på lördag.

Poängligan
Inför matchen mot Frej ser GAIS interna poängliga ut som följer:

4 poäng:
Dardan Rexhepi (2+1)

3 poäng
Luka Mijaljevic (2+1)

2 poäng:
James Sinclair (0+2), Malkolm Moenza (1+1) och Johan Svahn (0+2).

1 poäng:
Calle Nyström (1+0), Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), Andreas Peterson (1+0), Dusan Djuric (1+0), Steven Old (1+0) och Ajdin Zeljkovic (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot Frej ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

4 varningar:
Steven Old. Calle Nyström och Johan Svahn.

3 varningar:
Niclas Andersén, Dan Keat och James Sinclair (den sistnämnde avstängd mot Frej).

2 varningar:
Alexander Leksell, Alibek Aliev och Dusan Djuric.

1 varning:
Erik Jonasson Westermark.