Rasmus Rosenqvist vet vad som krävs för att lyckas

Rasmus Rosenqvist är talangen som varit en bärande spelare under många år i IF Elfsborgs  ungdomsled. Nu satsar han på att ta ett nytt steg i karriären och han vet vad som krävs för att lyckas under den kommande säsongen.  

Ett av årets nyförvärv är Rasmus Rosenqvist som kommit till GAIS på lån från IF Elfsborg över säsongen 2019. Han har under de inledande matcherna visat prov på att han spelar med hög intensitet och klarar av att täcka av stora ytor på planen. Kan han fortsätta att utvecklas positivt i Grönsvart så finns goda förutsättningar för den 22-årige mittfältaren att ta steget från lovande och landslagsmeriterad talang till att göra rejäla avtryck på elitnivå.

GAIS.se ringde upp Rasmus för att hälsa välkommen till klubben samt stämma av hur han tycker att de första veckorna hos Atleterna har varit.

 

Välkommen till GAIS Rasmus, berätta – vad är du för en typ av spelare?

– Jag är en box till box-mittfältare och kan spela både offensivt och defensivt. Att ha mycket boll är något jag föredrar, arbetar alltid hårt för laget och trivs väldigt bra i motståndarnas straffområde.

Kan du tänka dig att spela även på andra positioner?

– Jag är en formbar, flexibel spelare och kan anpassa mig. Där Bosko vill ha mig där kommer jag att vara.

Berätta om din bakgrund som fotbollsspelare?

– Jag är från Borås och började spela fotboll vid 5 års ålder och har under hela min ungdom spelat i alla IF Elfsborgs ungdomslag. När jag fyllde 18 år fick jag mitt första a-lags kontrakt och under förra året var jag utlånad till Helsingborg i 4 månader. Nu är det GAIS som gäller 2019 vilket känns riktigt bra.

Hur är din form inför säsong 2019 i GAIS?

– Formen är fin nu och jag känner att jag kommit långt på kort tid. Det är än så länge bara februari och jag har tränat med GAIS i ett par veckor så formen har inte riktigt än hunnit nå sin topp. Jag känner mig väldigt fräsch gentemot vad jag trodde efter den här korta tid.

Vad anser du vara din största styrka och främsta egenskap som spelare?

– Att jag alltid vill vinna matcher, hjälpa mitt lag och göra andra spelare bättre genom att pusha och lyfta mina lagkamrater. Jag jobbar med att få med mig hela laget i alla lägen. En annan egenskap är min trygghet, jag känner mig säker och bekväm i att hålla bollen.

Vad har du för förväntningar/förhoppningar i GAIS?

– Tycker alltid man ska sikta så högt som möjligt och det kommer jag att göra! Mina förhoppningar är att hjälpa till och ta GAIS till Allsvenskan. För egen del är målet att jag ska utvecklas och bli en bättre spelare och på så vis hjälpa laget.

Du har varit hos GAIS i några veckor, hur har den första tiden varit?

– Dessa veckor har gått jättefort, det känns som jag har varit i GAIS betydligt längre och jag har kommit in jättebra i laget med rutiner, träningar etc. Min känsla är positiv och jag stortrivs redan. Härlig grupp, bra killar och en revanschsugen trupp!

– Kul att komma till ett lag som vill något och siktar högt. Jag kan inte säga annat än att mitt intryck av GAIS är en ”go, familjär klubb” med tuffa år bakom sig men med leenden på läpparna. Klubben har ambitioner och det gillar jag.

Hur är känslan inför 2019?

– Jag är väl förberedd och vet vad som krävs denna säsong för att lyckas i Superettan. Det ska bli riktigt kul att möta IFK Göteborg i cupen, och derbyn överlag ser jag verkligen fram emot.

Tack Rasmus och stort lycka till!

/Lizanna Nordlander