Rasmus-Rosenqvist-1

Rasmus Rosenqvist klar för GAIS

22-årige mittfältaren Rasmus Rosenqvist ansluter GAIS på lån från IF Elfsborg under 2019.

GAIS spelartrupp får idag förstärkning inför den kommande säsongen av Rasmus Rosenqvist som kan beskrivas som en lovande, landslagsmeriterad mittfältskapten med Allsvensk rutin. Men han är också en spelare som kommer ifrån en lite tyngre säsong och som nu brinner för att få ny fart i sin karriär.

Rasmus började spela fotboll i Rydboholms SK men flyttade redan som 10-åring till Elfsborg och sedan dess har han varit en bärande spelare i klubbens pojk- och ungdomslag. Hans kvaliteter upptäcktes tidigt i karriären och under 2011-2013 gjorde han fem landskamper med U17- och U19-landslaget. Rasmus belönades med sitt första A-lagskontrakt som 18-åring inför säsongen 2015 samtidigt som han var kapten i Elfsborgs U19-lag som spelade i UEFA Youth League.

Debuten i Allsvenskan kom 2016 då de gulsvarta slog tillbaka Östersunds FK med 3-1 och sedan dess har det totalt blivit 15 matcher på den högsta nivån. Men det stora genombrottet på seniornivå har inte kommit ännu och under 2018 var han utlånad till HIF under första halvåret och det blev tre matcher för skåningarna. Nu är det många som väntar på att Rasmus ska ta nästa steg och bevisa sin kapacitet på elitnivå – och kanske kan han ta det steget under Bosko Orovics ledning?

Gaistränaren kommenterar truppens senaste tillskott så här:

– Rasmus har varit på Gaisgården och provtränat för att vi skulle känna lite på varandra och det slog väldigt bra ut. Jag och Patrik blev direkt förtjusta i hans tempo och intensitet kombinerat med bra speluppfattning och fina passningsfötter. Rasmus är en väldigt aggressiv box till box-spelare som stack ut när han var hos oss och testade och vi har är glada för att vi kunde hitta en lösning med såväl spelare som klubb.

– Rasmus är en central mittfältare med stor potential och som är otroligt motiverad att ta nästa steg. Kan vi hjälpa honom att göra det så har han kapacitet att bli en av supportrarnas favoritspelare.

GAIS vill hälsa Rasmus välkommen till klubben och önskar stort lycka till under säsongen. Avtalet med IF Elfsborg är skrivet över säsongen 2019.