HBK-GAIS-1

Problematik med inkastade föremål

Under samtliga av våra hittills spelade hemmamatcher har det i olika omfattning förekommit inkastade föremål mot planen. 

GAIS har en nolltolerans i frågan och den eller de som identifierats som skyldiga polisanmäls av myndighet på plats, eller om avsaknad av sådan, av klubben själva enligt överenskommen rutin för att arrangera idrottsevenemang av vår typ.

Hittills har föreningen tvingats ålägga en person arrangörsavstängning och ytterligare en kommer åläggas tillträdesförbud av åklagarmyndigheten. I båda fallen rör det sig om personer som kastat in föremål på plan.

Nedanför klubbens klacksektion och i anslutning till planen finns både ideell och avlönad personal från GAIS. På läktarna under finns sittplatsbesökare ur alla publikkategorier. Utöver det utsätts spelare, ledare, övriga funktionärer och domare för direkt fara.

GAIS riskerar inte bara att matchen avbryts med möjligt förlust som följd om något inträffar där vi som arrangör inte bedöms kunna garantera säkerheten.

Klubben riskerar även den läktarlösning som våra supportrar kraftigt förespråkar och som skapar en fantastisk stämning på våra matcher.

Vänligen hjälp till att skapa stämningsfulla, trygga och säkra evenemang utan ordningsstörningar så som vi som klubb är kända för.

Tack på förhand. Och vi ses på kvällens match mot Athletic Eskilstuna.

Avspark 19.00.