den_gronsvarta_traden

Pressmeddelande Bosko Orovic

GAIS styrelse beslutade under söndagen att arbetsbefria Bosko Orovic från rollerna som sportchef och huvudtränare för A-laget i GAIS under de knappt sex månader som återstår av det gällande avtalet.

Söndagens 1-5-förlust mot Dalkurd FF var lagets femte raka nederlag i serien vilket nu innebär att GAIS ligger på negativ kvalplats i tabellen. Med hänvisning till beslutet blev detta Bosko Orovics sista match som huvudansvarig för klubbens A-lag.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, kommenterar beslutet:

– Vårsäsongen avslutades med fyra raka förluster och vår förhoppning var att uppehållet skulle ge oss såväl ny energi som skadade spelare tillbaka. Under söndagen fick vi tyvärr konstatera att så inte blev fallet och att vårt tabelläge därmed blev än mer utsatt. Matchen mot Dalkurd visade inga tydliga tecken på förbättringar vare sig spelmässigt eller resultatmässigt varför Styrelsen och Sportrådet gör bedömningen att det behövs ett nytt ledarskap för att vända utvecklingen så att GAIS säkrar spel i Superettan också 2020.

Ordförande Jonas Andersson kommenterar beslutet:

– Vi beklagar verkligen att vi hamnat här, men vårt beslut handlar främst om att ge GAIS nya möjligheter att klara kontraktet i Superettan. Att arbetsbefria vår huvudtränare och söka en ersättare kommer att ge klubben en kostnad som vi inte budgeterat för men vi bedömer ändå att det är ett nödvändigt beslut för att försöka vända utvecklingen. Vi kommer under de närmaste dagarna att uppmana supportrar, partners och andra intressenter att bidra ekonomiskt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att säkra kontraktet i Superettan.

Någon efterträdare till Bosko Orovic är ännu inte utsedd men för de närmast kommande matcherna kommer Patrik Ingelsten att leda laget. Han kommer att få stöd av två tidigare GAIS-spelare, Lallo Fernandez som ansluter till ledarstaben och Kenneth Gustafsson som idag är Akademiansvarig i GAIS men som kommer att bistå A-laget i större utsträckning. Klubbens ambition är att senast till bortamatchen mot Öster den 4 augusti ha en permanent lösning på plats för i första hand de återstående 13 matcherna av årets serie.

Bosko Orovic har varit huvudansvarig för A-laget sedan sommaren 2017 och GAIS vill tacka honom för de insatser han har gjort för klubben under de här åren. Förutsättningarna under säsongen 2019 har inte varit de bästa med en lägre spelarbudget och allt för många skador på det. Men elitfotboll handlar trots allt om att åstadkomma resultat och lyckas man inte med det så kan konsekvenserna vara tuffa. GAIS beklagar att våra vägar skiljs åt på detta sätt och önskar Bosko lycka till i framtida uppdrag.

För mer information om ovanstående kan du kontakta:

Jonas Andersson, ordförande: ordförande@gais.se (notera att Jonas är i USA för närvarande och inte nödvändigtvis är tillgänglig under svenska arbetstider).
Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i styrelsen: 0708-119908 eller jonas.ostergaard@live.se.
Roland Blomstrand, vice ordförande: 0708-932268 eller roland.blomstrand@gmail.com.