Predrag-Randelovic-1

Predrag Randelovic klar för GAIS

Bygget av GAIS trupp 2019 tar ännu ett steg idag då 28-årige mittfältaren Predrag Randelovic är klar för Grönsvart.

Serbien-födde Randelovic identifierades i unga år som en lovande talang och Partizan Belgrad tog in honom i klubbens akademi. Som 17-åring gjorde han sin seniordebut i Partizans samarbetsklubb Teleoptik och där spelade han sedan i ytterligare tre säsonger. Inför säsongen 2011/2012 flyttade han till makedonska klubben FK Vardar där han två år på raken var viktig kugge i laget som vann två raka mästerskap.

Via en flytt till först serbiska Jagodina och sedan till vitryska Minsk hamnade Predrag därefter i Sverige och Dalkurd FF i Norrettan. Där blev den landslagsmeriterade mittfältaren (3 U- och 3 A-landskamper för Makedonien) snart en favorit bland supportrar med sin bollsäkerhet, arbetskapacitet och uppoffrande spelstil och han gjorde 23 matcher under sitt första år i klubben och bidrog till att man säkrade avancemang till Superettan. Under klubbens debutår på elitnivå var han en bärande spelare i laget och fick ihop två mål och sex assist på 26 matcher när DFF kom in på en meriterande fjärdeplats.

Men 2017 blev sedan ett tyngre år för den spelskicklige mittfältaren då skador höll honom på utanför laget stora delar av säsongen. När Dalkurd säkrade avancemanget till Allsvenskan så spelade han 90 minuter på centralt mittfält i lagets tre avslutande matcher, men totalt under säsongen blev det bara 11 seriematcher.

När DFF sedan tog steget upp i Allsvenskan halkade Randelovic ner i hackordningen när nya spelare kom in och i jakt på mer speltid och karriären kom att fortsätta i IFK Värnamo. Men säsongen 2018 blev i inte vad man hoppats på i de småländska skogarna och laget hamnade som bekant på kvalplats, där man till sist tappade sin elitplats till Syrianska. Nu tar Predrag nästa steg i sin utveckling genom att ta plats i Grönsvarts trupp inför 2019.

Tränare Bosko Orovic kommenterar nytillskottet så här:

– Predrag är en spelare som både jag och Patrik haft bra koll på och varit väldigt förtjusta i under en längre tid. Vi var intresserade av honom inför säsongen 2018 men när han blev tillgänglig hade vi redan fyllt platserna på vårt mittfält. När möjligheten att ta honom till GAIS nu dök upp igen så kändes det helt rätt att gå vidare och försöka att få in en spelare som är skolad i passningsorienterad fotboll.

– Predrag är en väldigt bra kille och lagspelare som kommer att vara mycket värd både för laget och truppen som helhet. Det är en teknisk spelare med utmärkt blick för spelet som kan spela på flera positioner på mittfältet. Vi får in en erfaren box till box-spelare med förmåga att göra sina medspelare bättre och bidra till lagets utveckling.

GAIS hälsar Predrag Randelovic välkommen till klubben och önskar lycka till i Grönsvart. Vi hoppas att kunna publicera en intervju med vårt senaste nyförvärv inom kort. Kontraktet är skrivet över två år.

Fotocredd: FotbollDirekt