Utsikten-1

På lördag väntar Utsiktens BK

På lördag 16/3 spelar GAIS årets näst sista match under försäsongen och det är Utsiktens BK som står för motståndet. Matchen spelas på Ruddalen och drar igång kl. 15.00. Välkommen att stötta Grönsvart på plats!

Lagen har mötts under försäsongerna 2017 och 2018 och i båda fallen har Grönsvart avgått med segern med 2-0. Lagkapten Marcus Bergholtz berättade inför GAIS årsmöte om att laget gärna vill gå in i serien med en vinnarkänsla, så räkna med att killarna kommer laddade till mötet med Kiken.

Som bekant har GAIS hämtat ett antal spelare från det mörkblå laget i väster under de senaste åren – och Bergholtz är ju en av dessa. Även Niklas Olsson, Karl Bohm och Alexander Angelin kommer att känna sig hemmastadda på Ruddalen efter sina år i klubben.

Men det har ju genom åren också flyttat ett antal spelare den andra vägen. I UBK:s trupp finns i år ex-gaisarna Emil Eliasson och Bragi Bergson och den förstnämnde lär starta som högerback. Det är mer tveksamt om sångfågeln Bergson kommer till spel, han har en speciell överenskommelse med klubben i år där han ska försöka att kombinera artistkarriären med att också hinna med och träna och vara tillgänglig för match.

Som vanligt i Söderettan så är det stor omsättning i spelartrupperna mellan säsongerna och inför 2019 har UBK knutit till sig en rad nya spelare. På centralt mittfält hittar vi troligen Albin Skoglund, som vi känner igen från bland annat Öis, och William Kenndal som är ny från Sollentuna FF i Norrettan. Kikens främsta anfallshot är en rad kvicka offensiva spelare och det gäller för firma Wahlström och Nyström att se upp med djupledsspelet. Lucas Hedlund som tidigare spelat i Häcken är en av anfallarna som det gäller att se upp med och målkungen Amar Mushin, ny från Gunnilse, är en annan.

UBK gjorde i förra veckan ett uppmärksammat nyförvärv då Lärje/Angereds tidigare supertalang Khalid Abdo flyttade hem till Sverige efter sex säsonger i Aston VIlla. Det är osäkert var Abdo står idag men så fort han är i matchform kommer han att vara ett spännande bidrag till årets upplaga av division 1 södra.

Kiken har spelat följande matcher under försäsongen:

  • Norrby IF-Utsiktens BK 4-1
  • Utsiktens BK – Qviding FIF 2-0
  • Utsiktens BK – IS Halmia 6-1
  • Utsiktens BK – Vinbergs IF 3-1
  • Utsiktens BK – Ljungskile SK 0-1

Utsikten leds för övrigt fortsatt av Stefan Rehn och har har vid sin sida en annan tidigare elitspelare, nämligen Peter Vougt.

Bildcredd: Utsiktens BK

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Utsiktens BK-GAIS.
När: Lördag 16/3 kl. 15.00.
Var: Ruddalens IP.

Biljetter
Det går bra att lösa entré (50 kr) vid insläppet och kontanter och Swish funkar fint som betalmedel. Gratis inträde för alla under 15 år. Insläppen öppnar kl. 14.00. Klacken hänvisas till entré D, övriga entré B. Servering finns i anslutning till båda läktarna.

Ta dig till Ruddalen
Det är orienteringstävling i Ruddalenområdet på lördag så vi rekommenderar alla att åka kollektivt. Du tar enklast spårvagn 1, 7 eller 8 till Musikvägen och därefter väntar en promenad på 5-10 minuter. Om du måste åka bil så räkna med att parkera en bit ifrån arenan.