otto_martler

Otto Martler förstärker GAIS under höstsäsongen

Grönsvart har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv under sommarens transferfönster. De är Otto Martler som förstärker GAIS som tredjemålvakt under höstsäsongen.

Otto Martler kom till Falkenbergs FF 2013 och var med och spela upp laget till Allsvenskan redan samma år. Därefter var den 30-årige keepern en säker sista utpost under lagets två säsonger på högsta nivån och lyckades bland annat att hålla sex nollor redan under första säsongen på högsta nivån. Under sin tid i Laget vid havet spelade han 105 matcher och gjorde faktiskt ett mål! Det var i ett derby mot Varbergs BoIS som en utspark från Martler seglade över alla utespelare och där studsen lurade hemmalagets målvakt (kolla in målet här).

När FFF trillade ner i Superettan 2016 tog Martler beslut om att lägga handskarna på hyllan för att satsa på ett jobb utanför fotbollen. Men när IFK Norrköping i mars 2017 lockade med ett korttidskontrakt som tredjemålvakt kunde han inte tacka nej. Under våren har han varit med och tränat regelbundet med Peking för att också kunna fungera som andremålis under Europa League.

Kontraktet med Sveriges bästa Kamratförening går dock ut i augusti och glädjande nog har han tackat ja till att spela med GAIS under hösten. Tränare Bosko Orovic säger så här om att Martler ansluter klubben:

– Det är något av en chansning att bara spela med två målvakter. Jag kan köpa att man gör det under våren när man ändå har chans att komplettera truppen under sommaren. Men under hösten vill vi inte ta den typen av risk. Otto Martler ansluter nu som tredjemålvakt och det är en mycket bra lösning att få in en så kvalificerad målvakt som backup.

Otto Martler har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till säsongens slut och är spelklar för klubben per omgående.