Myresjöhus-arena

Öster väntar i Svenska Cupen

I Svenska Cupens andra omgång får GAIS resa till Växjö för ett möte med anrika Östers IF. Det är mycket som står på spel i matchen eftersom detta är nu som det avgörs om vi får värdefulla tävlingsmatcher under februari och mars 2017.

Matchen spelas på fina Myresjöhus Arena onsdagen den 24:e augusti  och GAIS hoppas självklart på ett sedvanligt starkt bortastöd. Tid för matchstart är ännu inte fastställd men artikeln uppdateras så fort denna information finns tillgänglig. Du kommer att kunna ta del av information om bortaresor på supporterklubbarnas webbsajter.

Öster hade inga problem att avfärda Myresjö/Vetlanda FK på Myrvalla i cupens omgång 1. Slutresultatet 5-0 spikades av GAIS-lånet David Johannesson i matchens slutskede. I matchen debuterade också Växjöklubbens andra nya anfallsförvärv, Daniel Ahonen som anslöt från Sirius tidigare under sommaren.

Senast GAIS besökte Myresjöhus Arena var i oktober 2014 då Atleterna tog en viktig 1-0-seger vilket hjälpte laget till säker mark i tabellen medan Östers säsong slutade med en kvalförlust mot Frej. Det var Joel Anell som gjorde Makrillarnas mål fint framspelad av Ariel Lassiter och efter slutsignalen firade spelarna med den stora tillresta klacken bakom Vaihos mål.

Mer information om matchen kommer självklart när speldagen närmar sig.