Hammarby-3

Orovic: Nyckeln mot Bajen är att våga spela vårt spel

Nyförvärvet Allan Mohideen kommer in i truppen när nästa svåra bortamatch väntar för GAIS. Det är Allsvenska Hammarby IF som står för motståndet och Bosko Orovic menar att det är prestationen som står i fokus och att det handlar om att våga spela det egna spelet.

Atleterna lämnade Göteborg efter lördagens träning och kommer att övernatta i huvudstaden. GAIS. se fick en pratstund med Bosko Orovic när truppen satt på bussen på väg mot Stockholm för att kolla läget inför matchen.

Låt oss börja med matchen mot Elfsborg. Hur ser du tillbaka på den matchen nu några dagar efter?

– Det var en match där vi gjorde en bra prestation och stundtals spelar på riktigt hög nivå. Men man måste också konstatera att vi blandar och ger lite och det finns flera moment som vi vill göra ännu bättre. Men visst är det en godkänd match och det är skönt att få ett tidigt besked om att vi kan störa alla lag med vårt spel.

Vad är det som du vill förbättra?

– I första halvlek har vi perioder när vi spelar riktigt bra men i kommer också in i perioder där vi spelar lite för långsamt. Vi börjar använda fler tillslag än vad vi vill och då sjunker tempot direkt och då tillåter vi Elfsborg att komma in i matchen. I vissa moment tappar vi lite fokus på vad det är vi ska göra och då kan de både passa och springa rakt igenom våra linjer och det måste vi kunna förhindra.

– Vid vissa tillfällen hamnade vi också lite fel i vårt försvarsspel vilket gjorde att vi fick sjunka lite längre ner än önskvärt för att avväpna motståndarna.

Det låter ändå som en hård dom efter en seger som ju var ett riktigt skönt besked – och som också visar på en positiv utveckling sedan i höstas.

– Jovisst, men jag har hela tiden sagt att vi jagar prestation och inte resultat och då måste vi vara ärliga mot oss själva och analysera vad vi gjort på planen även när vi vinner. Vi är såklart väldigt glada för att vi kunde knipa en vinst i en match som vi på förhand visste skulle bli svår. Men jag har killarna med mig i detta synsätt och de strävar också mot att göra prestationen bättre.

Nu är det dags för nästa Allsvenska lag på bortaplan, hur går dina tankar inför matchen mot Hammarby?

– Det är ånyo en svår match som väntar. Hammarby är ett bollskickligt lag som i många avseenden bygger upp sitt spel på ett liknande sätt som Elfsborg. Framför allt tycker jag att de är duktiga i offensiven med en inåtgående Hamad som ett vasst vapen. Förre BP-mittfältaren Junior är ett viktigt nav i deras spel och jag hoppas att vi ska kunna begränsa hans möjlighet att styra matchen.

– Men de har som alla lag också sina brister och vår plan är såklart att försöka sätta extra press inom dessa områden. Även om Vasalund gjorde en godkänd insats i förra omgången så tycker jag kanske inte att de lyckades komma åt Bajens svagheter och det ska vi försöka att göra.

Hur ser matchplanen ut?

– Det tror jag är bra att vi håller inom laget till i morgon för vi vet ju att våra motståndare brukar vara inne och läsa på vår webbsajt. Men i grund och botten så kommer vi att fortsätta att jobba med vårt sätt att spela fotboll och vi håller fast vid modellen för hur vi tror att vi ska kunna vinna matcher.

– Vi möter ett bra lag – men vi tror också på oss själva och siktar på att göra en bra prestation på Tele2.

Har ni kunnat återhämta er ordentligt efter holmgången i Borås?

– Ja, det tycker jag. Vi körde rehab i tisdags och var sedan lediga på onsdagen – det var tillräckligt för att skaka av oss matchen mot Elfsborg. Men i torsdags körde vi stenhårt igen och verkligen tryckte ner killarna i skorna. Under torsdag och fredag har vi kört praktisk träning av spelsekvenser, taktik och rena matchförberedande moment.

Hur ser skadeläge och matchtrupp ut?

– Alexander Leksell och Daniel Bennassar Nilsson är ju som bekant borta fram till sommaren. Men Johan Svahn har börjat att träna med laget nu även om han inte kör fullt och i nästa vecka kommer Stefan Ilic också att vara tillbaka på planen. Det är fortfarande lite osäkert med Daniel Janevski men vi tror inte att det ska vara något allvarligt.

– Jämfört med truppen i Elfsborgs-matchen blir det en ändring. Vi väljer att vila Andreas Östling efter en känning i en ljumske men det handlar mer om att vi inte vill chansa med att låta honom spela. Istället kommer Allan Mohideen in i sin första matchtrupp i Grönsvart.

Något annat som GAIS-supportrarna bör veta inför matchen?

– Nej, det tror jag inte. Men jag kan väl få passa på att å hela lagets vägnar få tacka för det fantastiska stöd som vi hade i Borås. Det är så enormt skönt att spela med det trycket i ryggen och vi uppskattar det så jäkla mycket.

– Det de kan veta är att vi fortsätter att jag prestation, inte resultat – och att vi går all-in på den linjen. I morgon handlar det igen om att våga spela vårt spel och att våga fortsätta tro på vår modell.

Resepartner till matchen: Hjuvik AB
Som sponsor till GAIS 2018 ökar Hjuvik i år på sitt engagemang, och till Hammarbymatchen står Hjuvik för buss och boende för a-laget.

hjuvik

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Hammarby IF-GAIS.
När: Söndag 25/2 kl. 17.00.
Var: Tele2 Arena.
Domare:

Matchtruppen
1. Damir Mehic
4. Marcus Bergholtz
5. Niclas Andersén
6. Calle Nyström
8. Jesper Westermark
9. Edin Hamidovic
10. Jonas Lindberg
12. Erik Westermark
13. Emin Grozdanic
16. August Wängberg
17. Niklas Olsson
18. Junes Barny
19. Ajdin Zeljkovic
20. Dusan Djuric
22. Aiden Harvey
24. Allan Mohideen
26. Calle Wede
30. Alexander Nadj (kommer dock att spela i #27 i serien)

Bajen away
GAIS rekommenderar att du köper förköp till matchen via denna länk. Det finns också möjlighet att köpa biljetter vid entré P.

OBS! Missa inte att Gaisare Sthlm bjudit in till uppladdning på PSB Bar på Skånegatan 80.  Åldersgräns 18 år eller i målsmans sällskap är det som gäller. Anmäl att du kommer på Facebook.

Sektionen för GAIS supportrar är en del av ståplats på södra sidans nedre etage, sektion 118-119. Entrén till bortasektionen är entré P på den sydöstra sidan av arenan.
Öppning sker en timme innan avspark, 16.00.  Hammarby IF rekommenderar supportrar som ska till bortasektionen att komma söderifrån. Lämpligaste tunnelbanestation är Blåsut från vilken det tar cirka fem 5 minuter att gå till entrén för bortasektionen.

Försäsongens poängliga

  • 4 poäng: Andreas Östling (1+3)
  • 3 poäng: Edin Hamidovic (3+0)
  • 2 poäng: Junes Barny (1+1) och Dusan Djuric (1+1)
  • 1 poäng: Calle Wede (1+0), Marcus Bergholtz (1+0), Erik Westermark (1+0), Ajdin Zeljkovic (1+0), Jesper Westermark (1+0) och Stefan Ilic (0+1).

GAIS har vid sidan av ovanstående poänggörare också bjudits på ett självmål.