tomas3

Ordföranden har ordet: Snart sommaruppehåll

GAIS kämpar vidare och det är otvivelaktigt en kamp med utmaningar. På den allra mest positiva sidan finns alla supportrars fantastiska engagemang och sponsorers supportande.

För att komma vidare i den satsning GAIS gör, så behövs ytterligare stärkt ekonomi. Det går att stötta föreningen på många sätt. Exempelvis genom medlemsskap, årskort, Framtidsfonden och mycket annat. Det kommer också att bli en gratismatch med Faktum som matchvärd. Datum är satt till den 9 september på Gamla Ullevi, motståndarna är Trelleborgs FF.

Det blir en kraftsamling där det kommer presenteras intressanta upplägg, såväl för företag som privata supportrar. En annan möjlig kraftsamling är derbyt mot ÖIS, där GAIS erhåller publikintäkterna från de tilldelade sektionerna. Här är det viktigt att man som gaisare köper biljett till våra sektioner. Det är bara där GAIS får intäkterna.

Ekonomin är grundläggande för möjligheterna och det är mer än svårt att trolla med detta.

GAIS A-lag har kryssat alldeles för mycket och därmed tappat poäng och det är många av dessa kryssmatcher som borde vunnits, vid normal utdelning. Det har inte varit tillräckligt bra, även om spelet i de flesta matcherna har varit mycket lovande och det är tydligt att det finns riktigt bra potential i laget. Det finns goda möjligheter framöver och det är också vad våra tränare Benjamin Westman och Jesper Ljung anser. Benjamin är ju huvudtränare och Jesper assisterande (med bl a huvudansvar för fasta situationer framöver).

Laget har när detta skrivs endast förlorat 3 matcher, men spelat hela 8 oavgjorda och vunnit 3. Skillnaderna mellan medgång och motgång är dock många gånger väldigt liten och skador har utan tvivel en stor betydelse. Går allt väl så har laget tillbaka Dan Keat till höstsäsongens början och detta höjer konkurrensen ytterligare på mittfältet.

Dessutom finns det ytterligare bra potential i GAIS trupp och detta gör att förhoppningen om en riktigt bra höst är stor. Får GAIS den extra medgång föreningen och dess supportrar är värda, så finns möjligheter till mycket bra prestationer.

Bra prestationer görs även i det dagliga från personer anställda i GAIS och ideella krafter som på olika förträffliga sätt bidrar till att föreningen kan spela elitfotboll och även inneha en mycket bra och stor ungdomsverksamhet. I sammanhanget bör nämnas det projekt som GAIS dragit igång ihop med Gårdstens Bostäder och där bl a Rolf Lemke och Mikael Lindström gör och har gjort stora insatser.

GAIS fotbollsskola i Gårdsten har hela 96 anmälda och vi ger barn/ungdomar i åldrarna 6-12 år möjligheter att träna fotboll med proffsig ledning.

sommarfotbollMånga av dessa barn hade annars inte fått denna möjlighet. GAIS jobbar med mycket som är allmänt positivt och tar ett stort ansvar, samtidigt som förening vill bedriva en bra elitverksamhet och en bra ungdomsverksamhet, som är utvecklande. Detta är inga självklarheter, men det är något alla vi gaisare vill ha.

I vissa stunder, oavsett med- eller motgång i det kortsiktigt resultatmässiga, behöver vi betänka att det här verkligen är något som alla vi gaisare måste göra vad vi kan för att behålla och utveckla.

Att det med GAIS historik och bl a ekonomiska behov är krävande och med risker, står utom allt tvivel.

Att GAIS har långsiktigt goda möjligheter, med alla medlemmars, sponsorers och supportrars engagemang och hjälp, står också utom allt tvivel.

Framåt gröna svarta gäng!!

Tomas Andersson, ordförande GAIS.