tomas3

Ordföranden har ordet: Oktober närmar sig

GAIS verksamhet har under året varit initiativrik och bra med igångsättande av ”Endelavoss” som verkligen är en GAISig marknadsföring med framlyftande av olika supportrar, och alla vi supportrar är ju tillsammans GAIS. Klacksupportern, sponsorn, familjeläktarens alla barn och föräldrar samt övrig publik och medlemmar.

Dessutom har en riktigt bra och modern ny hemsida arbetats fram, vilket länge varit ett stort behov. Det ger många möjligheter ihop med vår kommunikation via sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram. Här toppar vi Superettan. Samarbeten med ABF-vux integration och Faktum har startats och vi stöttar bl a också organisationen Världens barn och har skänkt pengar till UNHCR genom alla oss.

Ungdomsverksamheten har fungerat bra och det är speciellt kul att vårt U19-lag klarar sig kvar i Sveriges högsta serie; juniorallsvenskan. Alla ungdomslag har en bra verksamhet med duktiga tränare som är välutbildade för ändamålet.

GAIS nya satsningar på ungdomslagen bör på sikt kunna ge indirekta och direkta fördelar för GAIS, utöver den samhällsinsats som GAIS gör i sitt arbete att utveckla unga spelare såväl fotbollsmässigt som på individnivå i övrigt.

När det gäller GAIS A-lag så har poängen inte ramlat in i förväntad takt den senaste tiden och alla gaisare är givetvis missnöjda med resultat och de senaste matchernas insatser. Det påverkar dessutom publikintäkter och sponsorintäkter negativt, vilket är mycket problematiskt. Här behövs all support och stöttning. Det viktigaste är att alla gaisare som värnar om föreningen tar sig till våra hemmamatcher.

GAIS har ett jättebehov av en bra spurt i superettan och självfallet att säkra nytt kontrakt. Detta för att kunna fokusera på att se över hur föreningen med anpassade resurser kan ta sats mot 2016 med bibehållen målsättning.

Personligen anser jag att alla vi hängivna GAIS- supportrar är oerhört mycket värda framgång.

Långsiktigt, oavsett om vägen dit skulle bli speciellt krokig och svårartad, är målsättningen att vi med gemensamma krafter och goda insatser skall ta oss tillbaka till allsvenskan och det SKALL vi satsa allt för att klara.

GAIS har förr i tiden varit nere och vänt i lägre divisioner och även om vi idag dessutom kämpar med ett enormt ekonomiskt ok att bära på, så finns det många goda krafter inom GAIS, inklusive alla underbara supportrar, vilket gör att den långsiktiga tron på revansch är en framtidstro vi skall klara att få till.

Inom några år skall vi vara där vi vill vara, med allas hjälp, förståelse och support. Med lite ”stolpe in”, så SKALL det gå.

Det är GAIS medlemmar och supportrar värda.

COYG!!

Tomas Andersson, ordförande GAIS.