Calle Nyström small

Nyström och Djuric tillbaka i truppen mot Norrby IF

Tre matcher kvar av Superettan 2017 och GAIS behöver poäng för att slippa att kvala för nytt kontrakt. Nu är det dags för möte med Norrby IF; en av de direkta konkurrenterna i striden kring strecken och Grönsvart är på jakt efter en välbehövlig trepoängare.

Alla med grönsvart hjärta är medvetna om den svåra situation som våra Atleter befinner sig i och nu krävs mangrann uppslutning för att stötta laget. Vi ses på Gamla Ullevi!

Bosko Orovic har tagit sig igenom en jobbig vecka efter matchen i Åtvidaberg och kan nu glädja sig åt att ha kapten Nyström och spelfördelare Djuric tillbaka i truppen. GAIS.se tog som vanligt ett snack med lagets tränare för att stämma av läget i laget.

Bosko, du var av förklarliga skäl rejält besviken efter mötet med Åtvidaberg. Hur känns det nu snart en vecka senare?

– Det var en förlust som var obeskrivligt jobbig och som verkligen kändes i själen. Det har varit extra svårt att hämta sig och vi la en del tid i början av veckan på att prata om matchen i gruppen. Men efter träning och snack i tisdags så har vi tagit nya tag och siktat framåt mot matchen mot Norrby. Det känns inte bra att tänka tillbaka nu heller men det är viktigare att vinna i morgon än att älta det som hände i förra omgången.

Ja, vad var det egentligen som hände. Vi leder med kort tid kvar men hinner tappa till förlust på övertid?

– Det som hände var att vi tappade strukturen i laget under sista kvarten och det kostade på. Jag tycker att vi gör det helt ok i första och att vi skapar en del chanser. Sedan visar vi karaktär i andra när vi vänder på matchen och gör två fina mål. Vi skapade tillräckligt med lägen för att ha kunnat stängt matchen men sedan när Åtvid chansar en del mot slutet så tappar vi formationen och linjerna i spelet. Deras två mål på slutet är en konsekvens av att vi inte uppträder som vi sagt att vi ska göra och det är ju så surt.

Hur går det att ladda om efter en så smärtsam förlust?

– Ja, vad ska man säga? Klart att det går att ladda om men det tar längre tid än vad det kan göra annars. Men det är ju heller inte så mycket att välja på, vi kan inte lägga oss ner och ge upp striden. Vi får ju ändå konstatera att vi fortfarande har det i egna händer, men att marginalerna minskar efter förlusten mot ÅFF.

– Nu är det tre viktiga matcher kvar men just nu tänker vi bara på den mot Norrby och fokus ligger på prestationen som kommer att krävas mot dem. Då gäller det också att vi kan ta lärdom av förra matchen och se till att vi gör jobbet fullt ut och in i minsta detalj. Så visst kan vi ladda om, det kommer inte att vara några problem och det kommer vi att visa när det är dags för match.

Vad säger du om lördagens motståndare, Norrby IF? 

– Norrby är ett starkt och homogent lag som maler på enligt sin modell att spela fotboll. De lyfter gärna långt, kampar om andrabollarna och vill gärna komma in i boxen med tidiga inlägg. Vi har bra koll på vad som väntar och har förberett oss utifrån det och därmed också givet att vi vill minimera att de kan spela på sina styrkor.

Blir det några förändringar i truppen jämfört med förra omgången?

– Ja, det blir några ändringar. Jag har tagit ut en 19-mannatrupp och kommer att minska ner med en gubbe under matchdagen. In i truppen kommer till att börja med Calle Nyström och Dusan Djuric som är tillbaka efter sina avstängningar och även Ajdin Zeljkovic som sett pigg ut på sistone.

– Sedan är ju som du vet Aleksander Leksell och Johan Svahn skadade sedan tidigare och Svahn har just opererats för sin skada, så ingen av dem kommer att spela mer i år. Sedan gick Dardan av med en känning i en baksida senast, det är nog inget farligt egentligen men han får stå över denna helgen ihop med James Sinclair.

Hur tänker du inför matchen? Vad ska GAIS göra för att säkra tre poäng?

– För vår del handlar det om fokus på prestationen och matchplanen och att verkligen stå upp för klubben. Det kommer säkert att smälla en del i matchen och det måste vi kunna hantera, samtidigt som det är viktigt att vi kan hålla oss till vår modell. Vi vill nyttja vårt tempo och snabbhet i spelet och vi ska försöka att nå in bakom deras backlinje eller komma runt på kanterna.

– Dessutom vet vi ju att vi är starka hemma på Gamla Ullevi och det är såklart också något som vi tar med oss in i matchen. Vi måste vinna på lördag och vi vet att vi har goda chanser till det, speciellt om vi kan få bra stöttning från läktaren.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-Norrby IF.
När: Lördag 21/10 kl. 14:00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Jim Petersson
Avstängda: Inga spelare är avstända på lördag.

Biljetter
Du löser din biljett till matchen via denna länk.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, Daniel Janevski, Niclas Andersén, Calle Nyström, Sebastian Möller, August Wängberg, Andreas Petersson, Daniel Bennassar Nilsson, Erik Jonasson Westermark, Anton Wede, Calle Wede, Dan Keat, Dusan Djuric, Ajdin Zeljkovic, Dan Keat, Simon Silverholt, Alibek Aliev, Luka Mijaljevic.

Poängligan
Inför matchen mot ÅFF ser GAIS interna poängliga ut som följer:

  • 7 poäng: Luka Mijaljevic (6+1).
  • 3 poäng: Alibek Aliev (3+0), Simon Silverholt (3+0), Dardan Rexhepi (2+1), Calle Nyström (2+1) och Dusan Djuric (1+2).
  • 2 poäng: Andreas Peterson (2+0), Malkolm Moenza (1+1), James Sinclair (0+2), Johan Svahn (0+2) och Anton Wede (0+2).
  • 1 poäng: Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), ), Steven Old (1+0), Sebastian Möller (0+1), Ajdin Zeljkovic (0+1), Daniel Janevski (0+1), Niclas Andersen (0+1) och Daniel Bennassar Nilsson (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot ÅFF ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

  • 6 varningar: Calle Nyström.
  • 5 varningar: Niclas Andersén.
  • 4 varningar: Johan Svahn, James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.
  • 3 varningar: Dan Keat, Alexander Leksell, Alibek Aliev och Dusan Djuric.
  • 2 varningar: Damir Mehic, Calle Wede och Dardan Rexhepi.
  • 1 varning: Daniel Janevski, Luka Mijaljevic, , Sebastian Möller, Mavroudis Bougaidis och Anton Wede (som har en varning med sig från spel i HIF).