Det var ett soligt men som alltid ett kyligt Valhalla IP som välkomnade GAIS och Helsingborg. Skåningarna är också nykomlingar i Superettan fast nedflyttade från allsvenskan, men välbekanta med serien efter en del hissåkande upp och ned mellan serierna.

2023-03-12 7:10

Mikael Engelbertsen

A-laget Herr

GAIS började matchen i rasande fart och hade bestämt sig redan vid avspark vilket tempo matchen skulle ha. Atleterna kom runt på både höger- och vänsterkanten regelbundet och de för dagen vita Helsingborg hade väldigt svårt att komma nära och intill grönsvarta spelare. Detta pågick under hela den första halvleken och GAIS hade ett hav av nästan lägen och skott i blocken. En bit in i halvleken efter en tilltrasslad situation drog Julius Lindberg bollen i överliggaren och det var halvlekens chans fram tills att Alexander Ahl Holmström blev fälld i straffområdet och själv slog in straffen som gav GAIS 1-0.  Resultatet stod sig halvleken ut och GAIS kan inkassera ännu en väl genomförd halvlek.

Inför andra bytte GAIS ut Chisom Chika Chidi, Egzon Binaku, Viktor Alexandersson och Robin Frej in kom istället Viktor Krüger, Mervan Celik, August Wängberg och den nye inlånade Dino Salihovic. Helsingborg kom ut i andra halvleken med större hunger och var direkt mer aggressiva och fysiska. Det visade sig även i närkampsspelet med flera situationer som drog åt sig gula kort och några som kanske borde ha gjort det. De spelade också upp sig från första halvleken.

GAIS bytte ytterligare ett gäng gubbar en kvart in i halvleken. In kom Filip Beckman, Richard Friday, Filip Gustavsson och för ovanlighetens skull kom Alexandersson in i matchen igen. Det var också Alexandersson som fick andra halvleks första riktigt heta chans och GAIS bästa chans i halvleken. Strax därefter fick Salihovic ett liknande men fortsatt 1–0 på tavlan. Efter chanserna drog GAIS ned på tempot och hade mycket boll men var inte lika aktiva målchansväg. Helsingborg, som spelat upp sig, kom däremot till ett flertal chanser på kontringar och fasta situationer som mycket väl kunde renderat i mål.

Bland annat ett friläge klockrent i stolpen och en tilltrasslad situation i slutet där bollen gick som en flipperkula i GAIS straffområde utan att Krantz behövde ingripa. 1–0 stod sig och GAIS vann ännu en gång, passande nog på sin egen födelsedag. Grattis GAIS!

Laget: Erik Krantz – Egzon Binaku (August Wängberg 45’), Anes Cardaklija, Axel Norén (Filip Beckman 65’), Robin Frej (Viktor Krüger) – Julius Lindberg (Viktor Alexandersson 65’), Joakim Åberg (Dino Salihovic (65’), Viktor Alexandersson (Filip Gustavsson 65’) – Gustav Lundgren (Richard Friday 65’), Alexander Ahl Holmström, Chisom Chika Chidi (Mervan Celik 65’).

Publik: 522

Varningar (i GAIS): Axel Norén, August Wängberg

Nästa träningsmatch spelas redan på onsdag, då mot Tvååker kl. 18.30 på Valhalla IP. Matchen ingår i årskortet, övriga kan köpa biljett här >