Robin-book2

Nye Book börjar inse att derbyt är något stort

Dagen D, som i derby, tisdagen den 16 augusti, närmar sig med stormsteg. Och lagom till det ser laget och truppen nu starkare ut än på länge. En av de bidragande faktorerna är såklart de spelare som förstärkt truppen under sommaren.

En av de nya är 24-årige Robin Book, som på två matcher hunnit stå för två mål och en assist. Gais.se fick ett snack med honom om den fina starten i GAIS och – förstås om derbyt.

Vad har du för erfarenhet av derbymatcher?

– Inte så mycket faktiskt. Några småderbyn på lägre nivå och så mötte vi ju Assyriska när jag spelade med Syrianska i Södertälje. Även matchen mot Dalkurd hade lite av samma nerv, även om det inte var ett derby på lokal nivå.

– Men det här är ju absolut det största! Jag har kanske inte riktigt förstått hur stort det är förut, men jag börjar inse det nu.

”Det är Robin Book jag vill ha”

Mittfältaren Robin ser fram emot att få spela inför storpublik, men något resultat vill han inte tippa.

– Nej, jag brukar inte göra det. Det enda jag kan säga är att jag vill vinna till varje pris – men det vill jag ju alltid.

Robin Book, (”nä, som tur är är jag INTE släkt med Anna Book”) kom till GAIS för bara några veckor sedan. I sin första match mot Frej passade han fram till ett av Dardan Rexhipis mål och nu senast hemma mot Assyriska nätade han själv två gånger. Och från klacken hördes ”En Book, en Book, en Book” och ”Det är Robin Book jag vill ha!”, det senare såklart men referens till den berömda scenen i Robin Hood stjäl guldet från en sovande prins John.

– Det känns såklart riktigt kul! Det är ju den starten och det stödet man vill ha i en ny klubb. GAIS supportrar är helt fantastiska, absolut bäst i Superettan.

GAIS var rätt för U19-landslagsmannen

Robin kom från Syrianska, där han bara spelade en halv säsong.

– Jag trivdes inte så bra och jag och klubben var överens om att bryta kontraktet.

Innan Syrianska spelade Robin fyra år i Helsingborgslaget Eskilsminne, då han för övrigt mötte Öis ett par gånger, men innan dess hade Helsingborgs IF varit hans lag sedan han började kicka boll som femåring. I hans fotbollskarriär finns också två matcher i U19-landslaget mot Polen.

Varför blev det GAIS nu?

– Det var inget svårt val alls. Jag trodde laget skulle passa mig bra och hittills har det känts helt rätt. Jag har blivit väldigt väl mottagen av klubben och killarna i laget. Här tror jag att jag kan utvecklas och bli en bättre spelare, menar Robin.

Och vad tycker du om staden Göteborg?

– Jag hade ju varit här några gånger tidigare, men väl mest sett Liseberg och Gothia Cup. Nu har jag hunnit vara runt lite och det känns som en bra stad – mycket trevligare än Södertälje.

GAIS.se önskar Robin Book och de övriga lycka till i Derbyt och vi ser fram emot en riktig fin insats och tre poäng.

TEXT: Carin Linnér.

Biljettinformation inför Derbyt

Köp din biljett av GAIS och var noga med vilken sektion du väljer.

GAIS Familjeläktare är på sektion C2-C3.
GAIS Klack står på övre läktare B & P, och när den är full säljer vi vidare på nedre A & O.
GAIS Sittplats är på övre läktare D1-D4.

GAIS arrangerar också en partnermiddag inför derbyt med ett VIP-paket. Paket med trerätters middag, underhållning och matchbiljett på våra bästa platser bokas via fredrik.mohlin@gais.se. Hit finns ett begränsat antal platser.