Elvan för kvällen small

Nya tränarduon positiva inför mötet med Syrianska

Med tre omgångar kvar av Superettan 2015 har GAIS ett utsatt tabelläge och kvalspöket lurar runt hörnet. Men vi har allt i egna händer och vår nya tränarduo kan berätta om en positiv könsla i laget inför matcherna som väntar. Välkommen att stötta Grönsvart i nästa match mot Syrianska FC!

När Grönsvart springer ut på Gamla Ullevi för att möta det rödgula laget från Södertälje är förutsättningarna solklara. GAIS behöver tre poäng för att vi ska kunna behålla och bevaka vår placering ovan kvalstrecket och detsamma kommer troligen att gälla för de kommande matcherna. Men finns det då något som pekar på att ett lag som visat svag form på sistone faktiskt ska kunna besegra sjätteplacerade SFC? Ja, det nya tränarparet Jesper Ljung och Benjamin Westman signalerar en positiv inställning i truppen och man jobbar på för att slipa lagets offensiv. Förhoppningsvis kan det vara grunden för en bra insats som leder till tre viktiga poäng.

Hur laddar man upp inför en avgörande match?
Det finns kanske inte något givet svar på hur man bäst laddar inför en så viktigt match som den som nu väntar för GAIS. Men så som träningen genomfördes under lördagen måste ändå vara ett riktigt bra förslag?
När laget kom ut från omklädningsrummet vid 10.30 på lördagsförmiddagen hälsades de välkomna av en lång och värmande applåd från de cirka 350 supportrar som samlats runt planen. GAIS bjöd på fika och ordförande Tomas Andersson stod vid disken och hälsade välkommen och såg till att besökarna fick vad de önskade. Gårdakvarnens banderoll på långsidan summerade väl stämningen som rådde runt planen: Vi ger aldrig upp
Sedan genomfördes en lättare träning under ledning av nya tränarparet Ljung och Westman med mycket fokus på anfallsspel där Grönsvart drillade överlappningar, inlägg och avslut på fullstor plan och snabbare spel och avslut på en mindre plan. Vid flera tillfällen hördes jubel och applåder från publiken när Kieron, Luther, Wagsley och Bragi med flera bjöd på fina avslut. Positivt från lördagens träning var också att se Danny Ervik tillbaka på planen och givetvis också att Kenneth Gustafsson ser allt bättre ut efter sin långvariga frånvaro.

Bättre offensiv i slutspurten?
Nu har det gått en dryg vecka sedan Jesper Ljung tog över som ansvarig tränare och Benjamin Westman flyttades upp från U-verksamheten för att assistera. Under veckan har de lett laget i träning för att slipa formen inför de avslutande omgångarna och så här tänker de inför matchen mot SFC:

– I min värld finns inget annat än att vi ska vinna de tre sista matcherna, säger Jesper Ljung. Men det är för sent på säsongen för vi ska försöka oss på att göra några större förändringar i hur vi spelar, men det kan bli några mindre justeringar. Vi är tacksamma för stödet kring träningen och hoppas att vi får stor se en uppslutning av Gaisare på matchen.

– Vi är helt överens om att det inte varit aktuellt att försöka hitta någon ny spelidé inför de kommande matcherna, tillägger Benjamin Westman. Men vi har jobbat extra mycket med vårt anfallsspel där vi vill slipa lite på struktur och idé. Förhoppningsvis får vi betalt för det i de kommande matcherna.

GAIS.se pratade också med några av supportrarna som var på plats och det som framkom där sammanfattas nog bäst i att det känns ganska positivt och hoppfullt trots det utsatta läget. Det var också många av åskådarna som menade att de anade en positiv känslan också bland spelarna. Just det var också något som kunde bekräftas av GAIS fysioterapeut Lars Göthfelt som på frågan om hur det känns inför matchen svarade: Mycket bra!

Kapten Ingelsten är tillbaka

Inför matchen mot Syrianska är kapten Patrik Ingelsten tillbaka efter att ha missat de två senaste matcherna efter en lättare knäskada. Tränarduon Ljung och Westman har tagit ut en 19-mannatrupp som reduceras till 18 spelare inför matchen och i denna ingår följande spelare:

Tommi Vaiho, Magnus Berglöf, Richard Ntomba Ekunde, Calle Svensson, Sebastian Starke Hedlund, Björn Andersson, Malkolm Moenza, Sandeep Mankoo, Yussif Chibsah, Reuben Ayarna, Arnar Bragi Bergsson, Adam Eriksson, Johan Lundgren, Luther Singh, Patrik Ingelsten, Kieron Cadogan, Pule Maraisane, Linus Tornblad och Wagsley.

Välkommen att stötta GAIS på Gamla Ullevi söndagen den 18:e oktober klockan 16.00. Laget och klubben behöver ditt stöd i seriens slutspurt. Väl mött!

Anders Fagerlund