David Johannesson Foto: Line Skaugrud Landevik

Nya tag mot ÖSK

GAIS är på jakt efter säsongens första seger och på lördagen väntar en hyggligt fet utmaning i cupmötet mot Örebro SK på Behrn Arena.

Och det är ett nytt GAIS som tar sig an utmaningen. Jämfört med de spelare som mönstrades i söndagens match mot Helsingborgs IF är det en hel del förändringar. Flera tänkbara startspelare är på frånvarolistan;

Danny Ervik, som fick syna det röda i matchens slutskede, är avstängd.
Dan Keat, som fick utgå på grund av skada mot HIF är ännu inte spelklar.
Liam Davies har fortfarande känning av sin skada.
Johan Lundgren likaså.
James Sinclair är också en bit från att spela match.
Simon Guli är sjuk.
Craig Henderson är ännu inte spelklar.
Luther Singh är hemma i Sydafrika för att förnya sitt pass.

– Ja, det är ett riktigt manfall, men det innebär ju också chansen för andra spelare att ta chansen och kliva fram, säger GAIS tränare Benjamin Westman, som är fast besluten att trots ett reservbetonat lag hålla fast vid spelidé och strategi.

Helsingborgsmatchens andra halvlek innehöll en liten del positivt och Benjamin vill se fortsatt hårt jobb med uppbyggnadsspelet och en stark defensiv.

– Trots poängtappet mot Forward ser jag ÖSK som gruppens starkaste lag. ÖSK har en riktigt stark högersida, har potential till ett mycket bra anfallsspel och har Crespo som är en mycket duktig spelare. Kan vi hålla honom i schack och framåt utnyttja fasta situationer så ska vi försöka ta chansen, säger Benjamin Westman.

Truppen:

Tommi Vaiho, Jesper Johansson, Malkolm Moenza, Steven Old, Björn Andersson, Carl Nyström, Emil Ursholm (U19), Pascal Olsson, Bragi Bergsson, Mattias Kano (U19), Kieron Cadogan, Pule Maraisane, Felix Kasper Eliasson, David Johannesson, Luka Mijaljevic, Shkelqim Krasniqi, Albin Nilsson (U19).

Fotnot: Att Luther tvingas åka nu är beklagligt men var enda möjligheten för att få passet klart i tid till träningslägret. Handläggningstiderna i Sydafrika är tyvärr beklämmande usla.