Bosko-Orovic-2

Nu tillträder Bosko tränarposten

Idag börjar Bosko Orovics kontrakt med GAIS att gälla och i morgon är tanken att han ska göra sin första träning med laget.

Som bekant hade GAIS nye tränare rejäl otur som för ett par veckor sedan blev inblandad i en trafikolycka. Det var bara någon dag efter att det nya jobbet hade annonserats och många gaisare har säkert undrat om han ska kunna vara med och leda laget under det närmaste. GAIS.se fick en pratstund med Bosko som fortfarande är kvar på sjukhuset för att kolla läget.

Hej Bosko, hur är läget egentligen?

– Jodå, det är ganska bra och jag siktar på att vara med på träningen i morgon (måndag). Eller säg så här, jag har fått permission av läkarna för att vara med och händer det inget under kvällen eller natten så kommer jag att vara på Gaisgården i morgon bitti. Jag har fått en rullstol för att kunna ta mig dit, vilket ju knappast är optimalt men jag vill verkligen vara på plats så det får gå.

Det låter ju lovande även om det inte är helt säkert?

– Ja, även om operationen har gått väldigt bra så är det ju ett större ingrepp som de gjort och det är klart att det gör ont. Men de som känner mig vet att jag inte ger mig i första taget och jag kommer att kämpa för att kunna vara med vid alla träningar framöver. Sedan handlar det ju om att kunna hantera smärtan och blir det för jäkligt så får jag väl se hur vi kan lösa det.

Ryktet bland GAIS-supportrar talar om en tränare som varit väldigt omtyckt av spelare och i tidigare klubbar. Hoppas att det kommer att vara fallet även i GAIS.

– Det är roligt att höra och jag vet att det finns stora förväntningar på både mig och klubben. Men det jag kan säga är att jag kommer att göra allt som står i min makt för att lyckas med GAIS, det har ni mitt löfte på.

Det låter bra, välkommen till Gaisgården i morgon då!

– Tack ska du ha. Det ska bli kul att sätta igång och jobba.

Bildcredd: Aftonbladet.se