Arvin-Shojaee-6

Nu startar tävlingssäsongen för GAIS

På söndag startar tävlingssäsongen för GAIS då laget tar sig an AIK på bortaplan i Svenska cupen. Under veckan kan du följa Atleternas uppladdning inför årets första tävlingsmatch vid träningar på tisdag, torsdag och lördag.

Efter två raka 2-0-segrar mot Utsikten och Norrby tog ett sjukdomsdrabbat GAIS ett steg bakåt i försäsongens utveckling när man fick nöja sig med oavgjort mot Tvååkers IF. Grönsvart borde avgjort matchen redan under första halvlek då laget skapade ett halvdussin riktigt fina chanser, men inte kom närmare än två träffar i virket. I slutminuterna av halvleken fick Arvin Shoajee göra sitt andra mål i grönsvart och GAIS gick till vila i knapp ledning.

I andra halvlek gjorde Aleksander Leksell sitt första mål för GAIS då han stångade in en av Johan Svahns många fina hörnor. Men vid två tillfällen bjöd Atleterna frikostigt i försvaret och hjälpte bortalaget till två utmärkta chanser som laget förvaltade på bästa sätt. Benjamin Westman berättade efter matchen att han var besviken på insatsen och att han ställer högre krav än vad spelarna presterade på ett kylslaget Valhalla.

Nu har GAIS en vecka på sig för att kurera sjukdomar, slipa bort misstagen på planen och göra sig redo för vad som förväntas bli en tuff match på Skytteholm. Du kan bevaka lagets träningar på Valhalla under veckan vid följande tillfällen:

  • Tisdag kl. 10.00.
  • Torsdag kl. 10.00.
  • Lördag kl. 10.00.

Laget kör också fysträning på Gaisgården på tisdag och torsdag. (Laget tränade också samma på Valhalla under måndagen).

Matchen mot AIK går på Skytteholms IP på söndag, den 19:e februari kl. 14.00. Det finns fortfarande biljetter kvar till GAIS sektion och du kan maila kansli@gais.se om du är intresserad. Det kommer som vanligt att gå ett antal supporterbussar till matchen och det kan du läsa mer om på supporterklubbarnas webbplatser.