Publik-6

Nu ska det avgöras – ALLA till Gamla Ullevi

Idag spelas sista omgången i Superettan 2017 och för GAIS är det vinst som gäller om vi garanterat ska undvika negativt kval. Mycket har sagts om och inför dagens match med Varbergs BoIS så idag återstår bara att understryka att detta är en enastående viktig match för klubben.

Därför uppmanar klubben alla med grönsvarta sympatier att sluta upp bakom laget och stötta killarna ända fram till slutsignalen. Alla till Gamla Ullevi!

Några hållpunkter under dagen är följande:

 • 12.00-15.45 (c:a): Gårdakvarnens pub En Trappa Upp öppnar (John Scotts Stables på Kyrkogatan 33)
 • 15.50-15.55 (c:a): Gårdakvarnar och skit på Gamla Ullevi.
 • 16.00-18.00 (c:a): GAIS-Varbergs BoIS.

Observera att GAIS verkligen rekommenderar att du köper förköp (via denna länk) för att minska köerna på matchdagen.

Vi fick också en pratstund med tränare Bosko Orovic inför GAIS viktigaste matchen under säsongen.

Sista omgången, nu ska det det avgöras! Vilken typ av match förväntar du dig?

– Det kommer att bli en tuff match mellan två lag som kommer att ge all de har. Men vi vet att vi är starka på Gamla Ullevi och vi är obesegrade på hemmaplan under hösten. Jag hoppas att vi kan rida på den trenden och ta tag i matchen direkt från avspark.

Vad ska vi se upp med vad gäller Varberg?

– Vi vet också att Varberg är ett starkt kollektiv och att man är duktiga på att stänga ner sin motståndare, så det gäller att vi har tålamod och att vi följer den matchplan som vi lagt upp.

– De har många skickliga spelare och det finns många hot i deras lag. Karl Söderström och Jakob Olsson är vassa, Garbriel Altemark-Vanneryr är alltid farlig i boxen och de har några duktiga centrala mittfältare. Defensiven är stabil och Wulff i målet har visat god form under de senaste omgångarna. De är duktiga på att komma upp i planen och etablera spel genom att vinna andrabollar plus att man måste se upp med deras omställningar.

Hur ska vi agera för att gå segrande ur striden?

– Vi måste göra jobbet och vara noggranna med att göra det vi kommit överens om. Det är viktigt att vi vågar spela på det sätt som vi kommit överens om och att vi verkligen ger oss själva chansen. När matchen är slut måste vi alla känna att vi har gjort allt som stod i vår makt att göra för att vinna. Om vi uppfyller det så kommer vi ha bra chanser att få med oss ett bra resultat.

Är alla spelare tillgänglig inför matchen?

– Ja, det ser bra u. Alla är hela och har kunnat träna på enligt plan så det blir några spelare som kommer tillbaka in i truppen denna vecka. Det handlar om Niclas Andersén, Dusan Djuric, Simon Silverholt och Luka Mijaljevic som alla är klara för spel igen. Vi har tagit ut en 19-mannatrupp och som vanligt så minskar vi ner den med en gubbe när vi träffats och känt lite på varandra på matchdagen.

Något annat som du vill säga inför matchen?

– Vi behöver stödet från läktarna! Jag kan ju säga att jag förstår den frustration som finns hos supportrarna. Men om det är någon gång som vi verkligen behöver känna full uppbackning så är det i matchen mot Varberg.

– När vi mötte Norrby så gjorde vi en svag andra halvlek, men en viktig del i att vi kunde rycka upp oss och vända på den steken var att vi hade publiken i ryggen. Det är oerhört viktigt och värdefullt att vi kan få uppleva något liknande igen. Så jag kan bara vädja till alla gaisare att komma till Gamla Ullevi och sluta upp bakom laget. Det kommer att hjälpa oss enormt att nå det resultat som vi är ute efter.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-Varbergs BoIS.
När: Lördag 4/11 kl. 16.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Antti Kanerva.
Avstängda: Thomas Boakye, Varbergs BoIS

Biljetter
Du köper förköp via denna länk – och du kan få biljetten direkt till din telefon. Vi rekommenderar att du löser biljetten på detta sätt för att slippa köer på matchdagen.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, James Sinclair, Daniel Janevski, Calle Nyström, August Wängberg, Mavroudis Bougaidis, Niclas Andersén, Daniel Bennassar Nilsson, Erik Jonasson Westermark, Andreas Petersson, Dusan Djuic, Dan Keat, Anton Wede, Calle Wede, Luka Mijaljevic, Ajdin Zeljkovic, Simon Silverholt och Alibek Aliev.

Poängligan
Inför matchen mot Varbergs BoIS ser GAIS interna poängliga ut som följer:

 • 8 poäng: Luka Mijaljevic (7+1).
 •  poäng: Calle Nyström (3+1) och Dusan Djuric (1+2).
 • 3 poäng: Alibek Aliev (3+0), Simon Silverholt (3+0) och Dardan Rexhepi (2+1).
 • 2 poäng: Andreas Peterson (2+0), Malkolm Moenza (1+1), James Sinclair (0+2), Johan Svahn (0+2) och Anton Wede (0+2).
 • 1 poäng: Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), ), Steven Old (1+0), Sebastian Möller (0+1), Ajdin Zeljkovic (0+1), Daniel Janevski (0+1), Niclas Andersen (0+1), Daniel Bennassar Nilsson (0+1) och Erik Westermark (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot Varbergs BoIS ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

 • 6 varningar: Calle Nyström.
 • 5 varningar: Niclas Andersén.
 • 4 varningar: Johan Svahn, James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.
 • 3 varningar: Dan Keat, Alexander Leksell, Alibek Aliev och Dusan Djuric.
 • 2 varningar: Damir Mehic, Calle Wede, Dardan Rexhepi, Luka Mijaljevic, August Wängberg och Daniel Bennassar Nilsson (de två sistnämnda har med sig en varning var från Qviding respektive Ängelholm).
 • 1 varning: Daniel Janevski, Sebastian Möller, Mavroudis Bougaidis, Sebastian Möller och Anton Wede (som har en varning med sig från HIF).