Gaisgården

Nu investerar vi i Gaisgården

Sista helgen i april kommer vi att ha arbetsdagar på Gaisgården för att skapa en trevligare arbets- och mötesplats och vi vill gärna ha din hjälp. Välkommen att hjälpa oss i arbetet eller att stötta initiativet med en gåva.

När ordförande Jonas Andersson intervjuades på GAIS.se för ett par veckor sedan lyfte han fram några områden som den nya styrelsen kommer att prioritera under våren. Det handlade såklart om åtgärder kring klubbens ansträngda ekonomi, att tydliggöra klubbens organisation, att komma igång med det nya sportrådet samt att förbättra och utveckla våra faciliteter kring Gaisgården. Avseende det sistnämnda området så finns som bekant ett stort behov kring konstgräsplanen, men det finns också ett antal mindre åtgärder som vi behöver ta tag i för att öka trivsel hos spelare, ledare och personal.

Nu bjuder styrelsen och klubben in till arbetsdagar på Gaisgården då vi ska städa, slänga, måla, snickra, fixa och skapa bättre förutsättningar för vår verksamhet. Välkommen att hjälpa oss få jobbet gjort under helgen 26-28/4. Du kan läsa mer om vad vi planera att göra under arbetsdagarna längre ner på denna sida.

Arbetsdagarna ska också vara ett trevligt och socialt evenemang där du får möjlighet att umgås med andra gaisare, styrelse, personal och spelare. Eftersom vi kommer att bjuda på lunch och fika under helgen vill vi gärna att du anmäler dig så att vi kan planera inköp.

Anmäl dig till arbetsdagarna på Gaisgården 

Vi jobbar fredag 12-18, samt lördag och söndag 9-18 och du är välkommen att vara med hela eller under delar av tiden. Anmäl dig till arbetsdagarna via denna länk. Tack för att du är med och bygger en starkare klubb.

När vi ska planera och genomföra arbete på Gaisgården är det såklart viktigt att det blir fackmannamässigt utfört. Därför vill vi gärna komma i kontakt med dig som är kunnig inom snickeri, golvläggning och målning och detsamma gäller om du har kontakter avseende inköp av byggmaterial, färg eller golv. Maila oss gärna på kansli@gais.se så hör vi av oss.

Stötta arbetsdagarna med en gåva

Vi tar tacksamt också emot ekonomiska bidrag för att vi ska kunna genomföra planerade åtgärder och detsamma gäller om du vill skänka möbler eller växter. Välkommen att stötta arbetsdagarna genom att sätta in valfritt belopp via Swish till 123 018 67 34 eller Bankgiro till 358-5130. Skriv Arbetsdagar som meddelade så är du garanterad att pengarna går till rätt ändamål. Tack på förhand.

Har du möjlighet att skänka möbler eller växter som kan göra Gaisgården till en ännu trevligare arbets- och mötesplats så kontakta oss via mail på kansli@gais.se. Du kan läsa om vad vi söker här nedan. Det är väldigt viktigt att vi inte får upp möbler utan avstämning. så bifoga gärna bilder på eventuella bidrag.

Mer om arbetsdagarna på Gaisgården

Detaljerna
Vad: Arbetsdagar för en bättre arbets- och mötesplats.
När: 26-28/4 – fredag 12-18, lördag 9-18 och söndag 9-18.
Var: Gaisgården.
Varför: Ett steg mot en starkare klubb.

Att göra-listan
Under arbetsdagarna hoppas vi hinna med följande aktiviteter och åtgärder:

 • Städa runt planerna och allmänna ytor samt klippa runt gräsplanen.
 • Städa och slänga skräp inne och ute.
 • Diverse snickeriarbeten och golvläggning, bland annat spelarlounge.
 • Diverse målningsarbeten, bland annat spelarlounge.
 • Se över rabatter och planteringar.
 • Inreda och möblera utpekade utrymmen, bland annat spelarlounge.

Planerade investeringar i Gaisgården
Här hittar du de viktigaste investeringarna som vi vill göra på Gaisgården:

 • Köpa in fyra nya mål, totalt 8000 kr.
 • Soffa och bord till spelarlounge, totalt 5000 kr.
 • Diverse förbättringar i gymmet, totalt 140 000 kr.
 • Skåp och förvaring till kontor, totalt 3000 kr.
 • Städmaterial, glödlampor, förbrukningsmaterial, totalt 2000 kr.
 • Dörrar och karm till omklädningsrum, totalt 2000 kr.

Möbler och annat som vi behöver
Vi hoppas att någon gaisare kan bidra med följande möbler eller liknande:

 • Matbord inklusive fyra stolar till spelarlounge.
 • Instrument – Akustisk Gitarr.
 • Högtalare med Bluetooth till spelarlounge.
 • Stor tv/skärm (48-60”) till spelarlounge.
 • Växter till rabatter.

Vad ska man ha med sig?
Det viktigaste att ha med sig är ett glatt humör och lust att göra ett bra jobb för GAIS. Men vi kommer också att behöva en del verktyg som inte finns på Gaisgården idag, t ex girsåg, kapsåg, skruvdragare och kofötter. Dessutom kan det vara bra att ha med t ex kratta, sopborste, penslar, rollers, hammare, såg, tänger och liknande som vi bara har enstaka exemplar av. Vi återkommer med information kring detta närmare själva aktiviteten.

När kommer mer information?
Vi kommer att höra av oss med mer information längs vägen fram till arbetsdagarna. Vi hörs!