G21

Nu drar GAIS på träningsläger

Nu drar GAIS på träningsläger i Spanien och under den kommande veckan jobbar truppen och ledarteamet under mer gynnsamma väderförhållanden.

GAIS.se fick en pratstund med Bosko Orovic inför avresan för att höra lite mer om hur planen för veckan ser ut. Grönsvarts tränare lyfter inte oväntat fram tre viktiga syften för lägret när han nämner intensiv träning, taktik och detaljer i spelmodellen samt att få ihop gruppen.

– Vi kommer att fortsätta att köra med hård belastning även under träningslägret. Nu blir det tillfälle att köra dubbla pass under flera dagar och ribban kommer att ligga högt vad gäller intensiteten. Vi kommer dock också att varva med lite mer rehabliknande pass för att ge möjlighet till återhämtning.

– Sedan kommer mycket också att handla om taktik och att fortsätta att nöta detaljer i hur vi ska spela och vem som ska göra vad i vilken situation. Fokus kommer fortsatt att vara på det höga försvarsspelet eftersom det är dessa moment som är svårast att lära sig. En viktig del i den utvecklingen är såklart också att vi kommer att spela en eller två matcher där nere.

– På tisdag väntar Allsvenskt motstånd då vi möter GIF Sundsvall och det ser ut som att det kommer att kunna bli ytterligare en match nästa lördag. Det är inte helt klart ännu men det kan bli ett möte med Norrby IF då, men det är som sagt inte klart så vi får återkomma om det.

– Till sist kommer vi att jobba mycket med att få ihop gruppen. Det kommer att vara många moment med team building och det är något som kommer att gå igen under alla dagarna på lägret.

Vi önskar alla spelare och ledare en trevlig resa och ett lyckosamt läger.

Fotnot:
Matchen GIF Sundsvall-GAIS går på tisdag kl. 15.00 och sänds i Cmore.