Niklas-Olsson-1 (gp.se)

Niklas Olsson klar för GAIS

GAIS har gjort klart med ytterligare en pusselbit till spelartruppen inför säsongen 2018. Det är kompetente mittfältaren Niklas Olsson som vänder tillbaka till Grönsvart efter sex säsonger hos Utsiktens BK.

Niklas Olsson var en av många lovande ungdomar i GAIS som runt 2010-2011 kämpade för att ta steget från U-lagen in i A-truppen. Men konkurrensen på centralt mittfält var under dessa år mördande och den då 18-årige talangen fick fajtas med bland annat Eyjólfur Hédinsson, Johan Mårtensson, Fredrik Lundgren och Markus Gustafsson. När han så blev skadad under hösten 2011 insåg han snabbt att utmaningen att slå sig in i A-laget nu skulle bli ännu tuffare, varför han valde att fortsätta sin karriär i Utsiktens BK.

”Kiken” stod då inför sitt första år i Söderettan och mycket av den säsongen spenderade Niklas med rehab. Men därefter tog han direkt en plats i startelvan och växte snabbt ut till att vara en viktig kugge i laget. Totalt har det blivit sex säsonger i UBK, varav fem i Söderettan och en i Superettan. Under tiden på Ruddalen har han vuxit ut till en av lagets lagets viktigaste spelare, utsetts till lagkapten och betraktas av personer runt Utsikten som en av seriens bästa box-till-box-mittfältare. Totalt har han gjort drygt 130 tävlingsmatcher för de mörkblå varav 28 i Superettan.

När hans kontrakt gick ut efter säsongen 2017 stod ett antal Superettan-klubbar på rad för att förmå Niklas att fortsätta sin utveckling hos dem – och den dragkampen vann alltså GAIS. Niklas Olsson vänder nu tillbaka till Gaisgården för att göra ett nytt försök att spela till sig en grönsvart tröja.

Tränare Bosko Orovic känner naturligtvis Niklas väl efter sin tid i den Frölundabaserade klubben och han kommenterar det senaste tillskottet till den grönsvarta truppen så här:

– Niklas var en av de bästa spelarna under min tid i Utsikten och han kommer att bli en fin tillgång för GAIS. Hans stora spelförståelse gör att han nästan alltid står rätt på planen, han är passningssäker och viktig i uppspelsfasen och dessutom är det en grovjobbare av rang. Det kändes givet att han efter sin fina säsong skulle ta steget uppåt i seriesystemet och jag är väldigt nöjd att han valde att komma till oss.

Niklas Olsson har skrivit på för två år med GAIS. Inom kort kommer självklart också en intervju med Niklas här på GAIS.se.

Bildcredd: gp.se

Truppen 2018
GAIS trupp inför 2018 ser i dagsläget ut som följer: Damir Mehic, Daniel Janevski, Calle Nyström, Alexander Leksell, Niclas Andersén,  August Wängberg, Erik Westermark, Daniel Bennassar Nilsson, Niklas Olsson, Marcus Bergholtz, Andreas Östling, Dusan Djuric, Stefan Ilic, Johan Svahn, Carl Wede, Jesper Westermark, Edin Hamidovic, Ajdin Zeljkovic och Emin Grozdanic (U).