andersen

Niclas Andersén klar för GAIS

U-landslagsmeriterade vänsterbacken Niclas Andersén är klar för GAIS. Han kommer närmast från BK Häcken men var innan det en viktig kugge när Ljungskile var på vippen att kvalificera sig till Allsvenskan. 

Niclas Andersén värvades till Ljungskile SK från IFK Göteborgs ungdomsverksamhet och hann spelade fyra säsongen i den dåvarande superettaklubben. Den 24-årige ytterbacken har spelat 101 matcher i Superettan för bohusläningarna och han samlade under dessa ihop till ett mål och fyra assist. Hans insatser för gröntröjorna gjorde att det var flera andra klubbar som fick upp ögonen för hans fina kvaliteter på planen – och en av dessa var BK Häcken.

Niclas värvades inför säsongen 2016 av Hisingslaget men han har haft svårt att ta plats i det allsvenska laget under knivskarp konkurrens och under året har han gjort en match för A-laget. Andersén har dock också en allsvensk match med göteborgskamraterna från 2011.

– Niclas är en tvåvägsytterback och kommer vara väldigt nyttig i vårt offensiva spel. Med Malkolm längre fram i banan med Niclas bakom kommer vi ha en ruskig vänsterkant, säger Benjamin Westman.

– Vi har såklart bra koll på hans tidigare karriär från ungdomsåren i IFK, via den fina sejouren i LSK och nu senast hos Häcken. Dessutom har han ju tidigare spelat utanför Steven Old i LSK:s backlinj samt ihop med James Sinclair under samma period och de har bara haft bra saker att berätta om Niclas. Jag tycker också han var Superettans bästa vänsterback två säsonger på raken när han var i Ljungskile, säger Benjamin.

Andersén säger så här om sin flytt till Grönsvart:

– Det är riktigt kul att komma till en storklubb med många roliga matcher att spela. Jag tror att jag kan hjälpa GAIS och känner att jag kan tillföra något i den här klubben. Jag har trivts bra i Häcken men behöver spela matcher. Samtidigt känner jag att GAIS är en större klubb än var den befinner sig just nu, och där vill jag vara med och bidra till en förändring, säger Andersén.

Kontraktet är skrivet över 1+1 år. Välkommen till GAIS, Niclas.