fallbackimg_4207959

Motståndarkollen: Vasalunds IF

Gruppjumbon Vasalund väntar i söndagens slutrunda, en match där GAIS betraktas som skyhög favorit.

Men se upp. Solnalaget kommer för första gången i cupspelet ställa ett ordinarie lag på benen och i senaste matchen mot Hammarby (förlust 1-3) gjorde Vasalund en mycket stark andra halvlek.

Vasalunds IF har sin hemvist i Solna, klubben bildades 1934 och har under modern tid pendlat mellan divisionerna strax under allsvenskan. Senast laget var i superettan var 2009, för två år sedan kvalade laget för att ta sig tillbaka dit, men föll mot Syrianska.

I fjol var det meningen att laget skulle ta nya tag med sikte på superettan, men det blev istället bottenstrid och till slut degradering till division 2.

– Där vill vi inte vara, förstås. Vi har egentligen uttalad målsättning mer än att ta oss upp från tvåan redan i år. Och på sikt känner vi oss nog hemma som en superettanklubb, säger Vasalunds sportchef Chengis Rehman.

Vasalund är en klubb som i vissa delar påminner om BP, en talangfabrik utöver det vanliga. Spelare som Erkan Zengin, Henok Goitom och Alexander Milosevic är några nutida kända namn som har fått sin fotbollsfostran i Vasalund och klubben har ett nära samarbete med kommungrannen AIK.

Det är också från AIK man hämtat sin tränare, Nebojsa Novakovic är huvudtränare för en trupp som består av flera tonåriga talanger från egna led kombinerat med rutinerade spelare som bland andra Kenny Pavey och Linus Malmborg.

I de två cupmatcherna laget spelat har det blivit 0-4 mot Elfsborg och 1-3 mot Hammarby.

– Vi har inte varit riktigt ordinarie, men jag tycker ändå att vi gjort det bra med tanke på att vi mött allsvenska lag. Mot Elfsborg hade vi åtta killar i åldersspannet 16 till 20 år i startelvan, samtliga egna produkter, säger Chengis.

Till matchen mot GAIS på söndag räknar sportchefen med att vara snudd på helt ordinarie vilket innebär att den unga startelvan kompletteras med ett par rutinerade pjäser.

Chengis tillägger att GAIS förstås är favoriter.

– Jag trodde att Vasalund och GAIS skulle göra upp om tredjeplatsen i den här gruppen, men ni har verkligen överraskat alla i den här gruppen. GAIS verkar ha något riktigt bra på gång.

Matchen, där GAIS vid seger med ett par mål har goda chanser att nå kvartsfinal i cupen, spelas söndag 4 mars kl 15 på Bravida arena.

Köp biljetter här: https://www.ticketmaster.se/event/gais-vasalund-biljetter/500715