vbois3

Motståndarkollen Varbergs BOIS FC

GAIS gör sig redo för att åka de dryga 7 milen till Halland för årets första semestermatch. Den här gången är det ett formstarkt Varbergs BoIS FC som står som motståndare.

Superettan har avverkat tolv omgångar och GAIS har en förlustfri svit på åtta omgångar när man gör sig reda för mötet med Varberg. Hallänningarna innehar för närvarande en sjätteplats i tabellen, två placeringar framför Makrillarna, och har bara tre poäng upp till allsvensk kvalplats.

Ryckt upp sig efter trög inledning

Varberg kommer även de till lördagens match med fin förlustfri svit. Laget har inte förlorat på fem omgångar och har vunnit de tre senaste matcherna. Det har lett till att Hallänningarna klättrat i tabellen och nu alltså ligger ovanför GAIS. Om vi ser till Varbergsbekantingar som numera håller till i GAIS så hittar vi anfallaren David Johannesson som spelade i Varberg under förra säsongen och gjorde åtta mål. Dessutom hämtade ju GAIS sportchef Fredrik Mohlin från Superettans andra grönsvarta lag inför säsongen. Mohlin arbetade som sportchef i BoIS i sex säsonger och har alltså en lång erfarenhet av att vara sportchef i grönsvarta klubbar.

Varberg började säsongen med att slå Åtvidaberg i premiären inför 1755 personer på Påskbergsvallen. Därefter vann laget endast en av de kommande sex matcherna. Efter förlusten i det Halländska derbyt mot Halmstad i omgång sju tog man sig i kragen och lyckades få oavgjort i två raka matcher. Därefter har BoIS haft en oerhört stark form och vunnit tre matcher i rad och stigit som en raket i tabellen.  Värt att nämna är att Varberg under den förlustfria sviten mött tunga lag som AFC (1-1) och Sirius (1-0).

Hur ser det ut på planen?

Varberg är erkänt duktiga i sin defensiv. Man spelar en klassisk 4-4-2 och är bra på att stänga motståndarens ytor samt att få tiden att gå. BoIS är ett tungt lag att möta och lär vilja få Makrillarna till att slå långa uppspel för Varbergs mittbackar att nicka undan.

I mål stod Joakim Wulff de sju inledande omgångarna. Men efter tre insläppta bollar mot ÖIS FF i omgång sex och ett mindre lyckat ingripande mot Halmstad i omgång sju så har Joakim placerats på bänken. På lördag lär istället Peter Dahlberg stå mellan stolparna då han huserat som målvakt för Varberg de senaste omgångarna. Nämnas bör även att Varbergs förlustfria svit började i samband med målvaktsbytet.

Ser man till vilka som stått för poängen i BoIS så ser vi att Nsima Peter och Thomas Drage har gjort fyra mål var. Thomas Drage började säsongen i anfallet men har spelat flera matcher som mittfältare på slutet. Den interna poängligan leder Nsima Peter då han inte bara gjort fyra mål utan också två assist.

GAIS får förbereda sig på en match mot ett formstarkt Varberg som kommer vara urstarka i defensiven. Hallänningarna lär vilja stoppa GAIS spel och försöka sänka tempot i matchen. Det finns stora möjligheter att det blir en fysiskt tuff match. Benjamin Westmans herrar måste vara vaksamma på omställningar, förberedda på tuffa dueller och inte låta sig störas av Varbergs temposänkningar, annars finns risken att BoIS får matchen precis dit de vill. Klarar GAIS det finns risken att det blir en riktigt trevlig GAIS-helg.

Kort om matchen

Detaljerna
När: 2016-06-18, 16:00.
Var: Varberg, Påskbergsvallen
Underlag: Gräs
Domare: Adnan Jukic, Falkenberg

Varberg Away
Vi räknar med stort bortafölje för att lyfta GAIS till nya poäng. Ni kan åka med Makrillarna, Gårdakvarnen eller Grönsvart Göteborg. Men det gäller att vara på hugget och boka plats så snart som möjligt för det finns inte så många kvar. Men å andra sidan finns ju möjlighet att ta sig till kuststaden med tåg och bil på smidigt sätt. O, bil och båt också så  eller bil Dessutom kan ni ta bilen ner via E6an. Har man möjlighet är dessutom båt ett alternativ. Vi ses i Varberg på lördag!

Text: Tobias Hurtig