Motståndarkollen: Trelleborgs FF

Serieavslutning och all på spel.

I motståndarkollen gör vi under säsongen ett försök att presentera GAIS motståndare i kommande match och ge en aning om vad som väntar. Vi har gjort det genom att titta på säsongens alla resultat och formen i de senaste matcherna. Inför säsongens sista match behöver inte längre gissa utan har maximalt underlag att utgå ifrån: på 29 matcher har söndagens motståndare Trelleborgs FF tagit exakt lika många poäng som grönsvart, gjort lite fler mål (34 mot 23) och släppt in lite fler (47 mot 40). Formen är verkligen inte toppen och de lite bättre insatserna har kommit mot det starkaste motståndet. GAIS och Trelleborg har presterat ganska exakt lika hittills och säsongspremiären mot varandra slutade som ett omen: 2-2.

Fem senaste matcherna (Trelleborg FFs siffra först):

2-3 Jönköpings Södra (H)
0-4 Norrby (B)
2-2 Brage (H)
2-3 Dalkurd (B)
0-3 Mjällby (H)

Allt annat lika och med båda lagens kanslitelefoner satta på notiser från Öster–Frej antar vi en match där laget som lyckas fokusera sin koncentration kommer gå vinnande ur striden. GAIS har hemmaplan och över en jämn matchserie (6-4-5 på de senaste 15 mötena till TFFs lilla fördel) har det ofta visat sig vara tungan på vågen.

Senaste inbördes möten:

2019: Trelleborgs FF – GAIS 2-2
2017: Trelleborgs FF – GAIS 2-0
2017: GAIS – Trelleborgs FF 1-0
2016: GAIS – Trelleborgs FF 3-3
2016: Trelleborgs FF – GAIS 1-1

Trelleborgs FF har Hugo Andersson och Isak Jönsson avstängda inför mötet så även där är förutsättningarna lika (Andersén och Bergholtz saknas för GAIS). Det innebär två förändringar i Trelleborgs fyrbackslinje där antagligen André Reinholdsson tar Jönssons plats bredvid Bozidar Velickovic och Anton Tideman på ytterbacken.

Fyrmannamitfältet utgjordes senast av, från vänster, Oscar Johansson, Christian Thobo Køhler, Sebastian Ohlsson och Erik Andersson. På topp startade då Fatawu Safiu och Mattias Håkansson men Salif Camara Jönsson finns i truppen och om han är skadefri antar vi att Trelleborgs meste målskytt den här säsongen också (sex mål) startar, kanske på bekostnad av Håkansson.

Strunta nu i halloween och ägna söndagen åt den riktiga ångesten. Sjung för gamla själar när GAIS styr sitt eget öde och ska försöka betvinga Trelleborgs FF. Vinst och vi hänger kvar.

Framåt, gröna-svarta gäng.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS–Trelleborgs FF.
När: Söndag 3/11 kl. 15.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Fredrik Klitte.
Avstängda: Hugo Andersson och Isak Jönsson, TFF samt Marcus Bergholtz och Niclas Andersén, GAIS.

Biljetter
Vi rekommenderar som alltid att du ska lösa förköp för att slippa köer på matchdagen. Du fixar din biljett enklast via denna länk.