AFC-Eskilstuna-5

Motståndarkollen: AFC Eskilstuna besöker Gamla Ullevi

Förra årets allsvenska AFC Eskilstuna tillhörde de mer svårbedömda lagen när säsongen 2018 var i sin linda. Efter en seg start ser nu den unga klubben ut att klara degraderingen från högsta serien hyggligt, 14 inspelade poäng och en tredjeplats i tabellen.

I slutet av april stormade laget fram med raka segrar mot Helsingborg (2-0), Degerfors (3-0) och Frej (2-0) innan Varberg något överraskande knep en poäng på Tunavallen (2-2) i senaste omgången. 13 gjorda mål på de fem senaste omgångarna vittnar också om att grönsvarts defensiv måste fungera hundraprocentigt på fredagskvällen.

AFC är klubben som bussmiljonären Alex Ryssholm utvecklat och som i början av 1990-talet hette FC Café Opera (ett slags korpgäng för avdankade stjärnor från Stockholmsklubbar) har bytt namn flera gånger. Efter avancemanget till allsvenskan lämnade AFC Stockholmsområdet, flyttade till Eskilstuna och blev AFC Eskilstuna.

Efter degraderingen i höstas har truppen förstås förändrats. Laget har i sina bästa stunder en riktigt vass offensiv med målfarliga spelare som Oke Apkoveta och mittfältaren Ousmane Camara. Laget tränas i år av Nemanja Miljanovic, tidigare assisterande tränare i Elfsborg.

I klubben finns och de två senaste säsongernas skyttekung i GAIS, Luka Mijaljevic. Men honom får vi inte se på Gamla Ullevi. Luka drog på sig en skada i hälsenan i premiären mot Brage och missar sannolikt resten av säsongen.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-AFC Eskilstuna.
När: Fredag 18/5.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Fredrik Klitte.

Truppen
GAIS trupp till matchen mot AFC Eskilstuna publiceras under torsdagskvällen.

Biljetter
GAIS rekommenderar alltid att du köper biljett till matchen i förväg för att slippa köer på matchdagen. Du fixar förköpet via denna länk.