Med grönsvart perspektiv – januari 2020

Det finns hur många plattityder som helst man kan använda när man ska skriva första krönika på det nya året och decenniet. Jag nöjer mig med att konstatera att vår delvis nya tränarstab är på plats, spelarna är tillbaka och träningspremiären är avklarad. Efter ett par månader äkr suget och förväntningarna tillbaka och blicken redan nu riktad mot lördagen den 25 januari i kalendern då Stefan Jakobsson ska leda det riktiga Grönsvart i försäsongspremiären mot Varbergs BoIS på Bravida Arena.

Mycket nytt på kontoret

Samtidigt som spelartruppen delvis har förnyats så har de senaste veckorna också erbjudit på förändringar på kontoret. Vår klubbchef Erik Bergkvist och vår ekonom Viktor Munck-Larsson har lämnat sina anställningar samtidigt som AnnaKarin Gustafsson med ansvar för reception, medlemskap, årskort och souvenirer från årsskiftet arbetar halvtid för att pröva en annan anställning parallellt.

I dagarna har vi börjat genomföra intervjuer för rollen som administrativ klubbchef och chef för kontoret på Gaisgården och vi har ett flertal mycket spännande kandidater som vi ska träffa den närmaste tiden med förhoppningen att så snart som möjligt få den personen på plats. I väntan på vår nya klubbchef har vi tillfälligt anställt Johan Erlandsson som administratör på kontoret för att hjälpa till att hålla verksamheten igång.

Vi har sedan några dagar före årsskiftet också en ny ekonom på plats på kontoret i form av Frida Ekström som kommer att arbeta halvtid då en hel del av vår ekonomihantering tagits över av vår partner Saldo Redovisning. Dessutom har vi fått en helt ideell resurs i form av Karl Lexell som tills vidare kommer att hjälpa till med allt möjligt på Gaisgården några dagar i veckan.

Annica Dohsé och Christofer Niklasson arbetar vidare som tidigare med medlemsservice, säkerhet och material respektive försäljning och partners.

Med tanke på att det är mycket nytt folk på Gaisgården i nya roller och med nya uppgifter så kan servicen under de kommande veckorna komma att påverkas och jag hoppas alla kan ha förståelse och överseende med det. Vi kommer självklart att göra allt vi kan för att leva upp till era förväntningar.

Jag vill rikta ett stort tack till Erik och Viktor för deras insatser för klubben och säga varmt välkomna till Johan, Frida och Karl.

En starkare klubb med fler partners

I slutet av förra året ägnade styrelsen en helg åt att diskutera framtida strategier för klubben inom olika områden. Vi försökte tänka stora och fria tankar som vi nu ska arbeta vidare med i styrelsen och hoppas kunna presentera i mer ordnade former under året som kommer.

En sak är dock klar och som vi under det gångna året också försökt kommunicera och det är att vi successivt vill bygga en starkare klubb som kan konkurrera på en högre nivå. En viktig del för att bli en starkare klubb är att få fler partners som vill vara med på den resan som vi vill göra och att utveckla vårt arbete och samarbete med våra partners.

En viktig del i det arbetet är att Christofer Niklasson sedan i september arbetar på heltid med försäljning och partners och med utveckling av partnernätverket med flera spännande aktiviteter på gång under 2020.

För att kunna bli en starkare klubb är det önskvärt med fler både större och mindre partners till GAIS. Vill du som företagare bli en av våra partners eller har du tips för företag eller organisationer som du tycker borde bli partners till GAIS så hör gärna av er till Christofer för fortsatt dialog eller tips via christofer.niklasson@gais.se

Konstgräset

Jag får många frågor om vad som händer med den nya konstgräsplanen på Gaisgården efter att Göteborgs Stad beviljade oss ett bidrag för att ersätta den gamla konstgräsplanen i början av november.

Projektet rullar på, men inte riktigt lika fort som det fanns förhoppningar om direkt efter beslutet. Orsakerna till det är många och ganska naturliga. För det första behövde beslutet vinna laga kraft innan vi kunde agera, finansiering i övrigt säkras och sen ska en entreprenör som kan göra arbetet väljas och dessutom ha tid och möjlighet att genomföra projektet. Dessutom är projektet väderberoende och kan inte utföras om det är så kallt som det normalt sett är under svenska vintermånader.

Vi blev alla väldigt glada när vi fick besked om det viktiga bidraget, och då också lite överoptimistiska i våra förhoppningar om hur snabbt det var möjligt att praktiskt genomföra bytet av planen. Mest realistisk tidsplan just nu är under någon av de första vårmånaderna.

Till sist….

…får jag väl ändå avsluta med en präktig plattityd och hoppas på att det decennium som nu ligger framför oss för oss GAISare kommer att bli lika glatt som det förra glada 20-talet.