Mavroudis-Bougaidis-2

Mavroudis Bougaidis klar för GAIS

GAIS har gjort klart med sitt tredje nyförvärv under sommarens transferfönster då mittfältarna Anton Wede och Daniel Bennassar Nilsson följs upp med den grekiske mittbacken Mavroudis Bougaidis.

Som bekant lämnade Steven Old GAIS just före midsommar och sedan dess har klubben letat efter en duktig mittback som kan fylla luckan efter den tidigare kaptenen. I förra veckan tillkännagav klubben att man hade Bougaidis på besök på Gaisgården för att utvärdera spelarens form och kvaliteter – och den utvärderingen föll väl ut för båda parter för nu är övergången klar.

Den 24 år gamle och 191 cm långe Bougaidis har gjort med 46 matcher från Greklands U-landslag (U17 till U21) och kommer närmast från klubben PGS Kissamikos FC från Chania på Kreta som spelar i den näst högsta nivån i ligasystemet, Greklands motsvarighet till Superettan med andra ord. Nu är han klar för GAIS och i den bästa av världar spelklar redan till helgen. Kontraktet är inledningsvis skrivet över säsongen 2018.

GAIS tränare Bosko Orovic kommenterar den senaste förstärkningen till truppen så här:

– Jag behövde nog inte mer än fem minuter för att kunna se att detta är en spelare som vi gärna vill knyta till klubben. Av förklarliga skäl så pratar han inte så mycket, men han visade direkt med sin attityd och sitt kroppsspråk att det här en duktig spelare och en ledartyp på planen.

– Han är en aggressiv mittback med bra bollbehandling och teknik, inte minst för att vara så stor som han är. Han är spelskicklig och positionssäker och bra skolad i både defensiven och offensiven. Han har också ett utmärkt huvudspel som gör att han kan vara värdefull vid fasta situationer.

– Han har ett starkt CV med bra meriter och har bland annat spelat U21-EM för Grekland, det är inget som man gör om man inte är en riktigt bra spelare. Nu under sommaren så tittar vi egentligen bara på spelare som har förutsättningar för att direkt kunna vara startspelare och Bougaidis kommer att göra konkurrensen om platserna ännu hårdare.

Bougaidis hade som ung en riktigt fin utveckling på sin karriär. Han upptäcktes som lovande försvarstalang i Agrotikos och värvades till Aris ungdomsverksamhet för att sedan flyttas upp till A-laget och därifrån värvas till huvudstadsklubben AEK. Han spelade sedan i AEK en säsong, 2013-2014, innan han efter klubbens degradering från landets högstaliga till Granada i Spanien.

Under säsongen 2013-2014 var han också med i det grekiska U21-landslag som spelade EM-kval i samma grupp som Sverige. Bougaidis var med i båda mötena och vann hemmamatchen med 5-1 mot spelare som bland annat Alexander Milosevic, Victor Claesson, Melker Hallberg, Oscar Lewicki, Simon Thern och John Guidetti.

Från och med säsongen efter, 2014-2015, är karriären något mer brokig med lån från Granada till först tidigare klubben Aris och året efter polska Lechia Gdansk. Därefter vände han tillbaka till Grekland för spel med först i Panthrakikos och sedan, under senaste säsongen, har han alltså spelat i Kissamikos.

Nu hälsar vi Mavroudis Bougaidis välkommen till GAIS och säger lycka till under hösten.

Καλώς ήρθατε στην GAIS!

Bildcredd: przegladsportowy.pl