Norrby-GAIS-1

Matchtruppen mot Varbergs BoIS

Under söndagen går GAIS i elden igen då man tar sig an Varbergs BoIS på Gamla Ullevi. Bosko Orovic kan rapportera om hård konkurrens om platserna i matchtruppen och att det blir tre ändringar i densamma jämfört med förra omgången. 

GAIS.se fick som brukligt en pratstund med tränare Orovic för att ta tempen på truppen och förstå vilka förutsättningar som gäller inför matchen.

Hej Bosko, det har gått lite emot oss i matcherna sedan sommaruppehållet och mötet med Norrby var inget undantag. Hur mår du och laget egentligen?

– Ja du, vi är såklart väldigt besvikna och frustrerade över att vi inte kunde få med oss ett bättre resultat från Borås. Vi gjorde en bra första halvlek och hade lägen för att ha fått en större ledning med oss än 1-0 och man börjar ju låta som en skiva som hakat upp sig när man konstaterar att vi inte var tillräckligt kliniska i avsluten.

– I andra halvlek började vi slarva lite och släppte in Norrby i matchen. Inte så att de producerade en massa avslut men de fick mer att säga till om. Mot slutet av matchen gick vi verkligen för det men det ville sig helt enkelt inte trots att vi skapade bra tryck. Vi hade ju ett antal hörnor framför klacken då det kändes som att nu kommer målet, men det ville sig inte och det är klart att alla inblandade var besvikna. Det är bara att se till att lära sig av detta och göra det bättre nästa gång.

Och nästa gång handlar i detta fall om Varbergs på hemmaplan. Vi har ju haft ett klart bättre skadeläge efter sommaruppehållet, vilka är tillgängliga för mötet med BoIS?

– Faktum är att alla är tillgängliga för match. Andreas Östling och Daniel Janevski är tillbaka efter sina respektive avstängningar och Dusan Djuric och Emin Grozdanic är kvitt de känningar som de led av under förra veckan. Under veckan har alla spelare kört fullt och är tillgängliga för att spela match.

Det innebär att det är många om budet vad gäller att knipa en plats i matchtruppen…

– Ja, det kan man lugnt säga. Vi är såklart glada över att alla i truppen är redo att spela match men vi ser ju också vilken tuff konkurrens det blir om platserna. Just nu har vi minst två duktiga spelare på varje position och det är ju så man som ledare vill ha det. Men det blir mycket funderande kring att ta ut såväl laget som matchtruppen och det blir en tuff situation för de som inte kommer med – och det är ju något som vi i ledarstaben måste hantera.

Blir det några förändringar i truppen mot Varberg jämfört med förra omgången?

– Ja, det blir tre ändringar då Andreas Östling och Dusan Djuric är tillbaka, samt att nye Mahmoud Eid kommer med i sin första matchtrupp i GAIS. Det innebär att Ajdin Zeljkovic, Calle Wede och Daniel Bennassar Nilsson står över mötet med Varberg och jag har pratat med dem och övriga spelare som inte kommer med om hur viktigt det är att de tar detta på rätt sätt och jobbar för att bevisa att de ska vara med nästa omgång istället.

Hur ser du generellt på GAIS spelartrupp efter att fyra spelare har lämnat och fyra har kommit in under sommaren? 

– Vi har en riktigt bra trupp, det råder ingen tvekan om det. Sett till materialet borde vi kunnat ha vunnit fler poäng än vad vi lyckats med även om vi under våren plågades av många skador.  Det är ju bara att konstatera att vi har blandat bra och sämre insatser på ett sätt som kostat oss många poäng. Men vi har en bra grupp av spelare i klubben just nu och är även bra rustade inför nästa år. Vår tro är ju att våra kvaliteter kommer att visa sig under hösten och att vi kan landa på en bra position när serien stänger.

Om vi tittar på söndagens motståndare, hur har ni förberett laget utifrån att det är just Varberg som vi möter?

– Jag har sett Varberg göra bra matcher mot både HIF och AFC och de har bjudit på riktigt bra motstånd. Ger man dom tid med bollen så har de ett vägvinnande spel och de är duktiga på att sätta sin press på motståndaren. Det är ett lag som utvecklats mycket under säsongen och vi kommer att få jobba för att få ett resultat med oss.

– För vår del så handlar det som vanligt i grund och botten om att vi ska spela vårt spel och försöka få matchen att utspela sig på våra villkor. Som vanligt så kommer vi att göra vissa justeringar i hur vi uppträder för att försöka vinna fördelar och vad det handlar om får man förhoppningsvis se när domaren blåser till spel.

Lycka till i matchen!

– Tack detsamma, jag tror på en bra prestation och vi går in till matchen med en positiv känsla.

Inför matchen

Detaljerna

Vad: GAIS – Varbergs BoIS.
När: Söndag 19/8 kl 15.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Farouk Nehdi, Huddinge.
Avstängda: Inget av lagen har någon spelare avstängd.

BIljetter
GAIS rekommenderar som alltid att du köper biljett i förväg för att slippa köer på matchdagen. Du löser det enklast via denna länk.

Matchtruppen
GAIS har tagit ut följande trupp till matchen:

1. Damir Mehic
2. Andreas Östling
4. Marcus Bergholtz
5. Niclas Andersén
6. Calle Nyström
7. Johan Svahn
8. Jesper Westermark
9. Edin Hamidovic
10. Leonard Pllana
12. Erik Westermark
14. Alexander Leksell
16. August Wängberg
17. Niklas Olsson
18. Alexander Angelin
20. Dusan Djuric
21. Karl Bohm
25. Mahmoud Eid
30. Alexander Nadj

Poängligan

8 poäng: Edin Hamidovic (7+1).
6 poäng: Jesper Westermark (6+0).
5 poäng: Andreas Östling (3+2).
4 poäng: Calle Wede (2+2) och och Jonas Lindberg (1+3).
3 poäng: Ajdin Zeljkovic (3+0), Marcus Bergholtz (1+2).
2 poäng: Dusan Djuric (2+0), Aiden Harvey (0+2), Johan Svahn (0+2).
1 poäng: Karl Bohm (1+0), Niclas Andersén (0+1) och Niklas Olsson (0+1).