6

Matchrapport: Utsiktens BK – GAIS

Första halvlek:

Matchen börjar med ett antal tuffa, men schyssta, dueller. Kort in i första halvlek tar GAIS tag i taktpinnen och kontrollerar matchen på ett säkert sätt. Utsikten får främst koncentrera sig på att jaga då GAIS passar runt bollen inom laget. I den åttonde matchminuten drar Ayarna iväg ett stenhårt skott som går tätt utanför den förre GAIS-målvakten Axel Wibråns vänstra stolpe.

GAIS mittfält vinner mycket boll på mittplan vilket leder till att GAIS fortsatt kan kontrollera matchen, dock saknas det dessvärre kvalitet i de avgörande momenten. Med Björn Andersson som vikarierande anfallare för den idag sjuka Patrik Ingelsten slås det dessutom en del långbollar mot anfallet vilket skapar en varierande anfallsuppbyggnad hos GAIS. I den tjugoförsta minuten vinner  Björn Andersson just en långboll från Sandeep Mankoo som är nära att dimpa ner hos Luther Singh  i straffområdet.

I den tjugosjunde minuten spelar sig GAIS fram till Utsiktens straffområde där Johan Lundgren testar ett tungt skott som täcks av en Kikenförsvarare. Returen kämpas dock fram till Cadogan som skjuter tätt utanför.

Under mittendelen av halvleken spelar Utsikten upp sig något men liksom GAIS har Kiken svårt att lyckas i de avgörande momenten. I den trettiofemte minuten skapar Björn Andersson en hörna som han själv är nära att kämpa in men en mur av Utsiktenspelare lyckas få bort bollen. I minuten efter får Cadogan iväg ett skott som går tätt utanför Wibråns högra stolpe.

Halvleken slutar med att GAIS styr spelet men dessvärre, sett med GAISögon, lyckas Makrillarna aldrig riktigt i de avgörande momenten halvleken igenom. I halvlek hade GAIS stått för sex avslut och Utsikten för ett. En statistik som man kände bådade gott inför andra halvlek.

Andra halvlek:

Den andra halvleken börjar med ett ställningskrig där matchen upplevs som jämn. GAIS håller boll mer än vad Utsikten gör men Kiken skapar lika många halvchanser som GAIS gör. Båda lagen har dock fortsatt svårt att lyckas med de sista avgörande momenten. GAIS spelar runt mycket på offensiv planhalva men Utsiktenspelarna lyckas hålla Makrillarna från sitt eget straffområde.

Runt minut sjuttio känns det som att GAIS är på väg att ta över matchen likt första halvlek. Precis vid denna perioden missar GAIS-försvaret en långboll vilket leder till en jättechans för Utsikten som skjuts tätt utanför Vaihos stolpe. Efter det försvinner Makrillarnas initiativ och matchen återgår i ett ställningskrig där spelarna blandar och ger.

Mot slutet av matchen börjar GAIS slå lite längre bollar mot Björn Andersson som nickar en av dessa tätt utanför. I den åttionde minuten gör GAIS sitt sista byte då man tar ut Luther Singh och tar in Linus Tornblad. Per Ola Ljungs byten ger dock inte den önskade effekten då Kiken fortsatt lyckas hålla GAIS utanför sitt straffområde.

I slutet av matchen tänder båda lagen till. Det märks att både Makrillarna och Kiken vill gå för samtliga poäng. Det blir lite grinigt mellan spelarna i de två lagen och domaren får kämpa för att lugna ner matchen. I minut åttioåtta skapar Cadogan ett jätteläge på egen hand men han får tyvärr inte den rätta träffen på bollen utan den går rakt på Axel Wibrån. När undertecknad börjar tro att matchen kommer sluta mållöst så får Utsikten tre hörnor på raken. De första två nickas undan av Atleterna till nya hörnor. Den tredje fipplas dock fram till Edvardsson i Utsikten som skjuter ett skott som Starke Hedlund oturligt råkar styra in i eget mål. Ridå för GAIS!

Sammanfattningsvis kan man konstatera att GAIS höll i bollen mest. Däremot saknades kvalitet i de avgörande momenten matchen igenom. Det är något som laget kommer träna på fram tills på torsdag då man tar emot Ängelholm hemma på Gamla Ullevi! Kom och stötta laget till tre välbehövliga (och härliga) poäng!

 

Minut för minut:

Minut 7 – Chibsah smäll mot huvudet, farligt frisparksläge – I Wibråns famn.

Minut 8 – Tungt skott från Ayarna, cirka tjugofem meter från mål, tätt utanför!

Minut 18 – Fel inkast (!) av GAIS

Minut 21 – Björn Andersson vinner nickduell som är nära att dimpa ner hos Singh.

Minut 27 – Skott Lundgren på täckande Kikenförsvarare, skott i momentet efter av Cadogan tätt utanför.

Minut 30 – Hörna GAIS.

Minut 32 – Avslut Cadogan, går till hörna.

Minut 35 – Björn Andersson skapar hörna.

Minut 37 – Cadogan med skott tätt utanför!

Minut 38 – Avslut Utsikten, långt utanför.

Minut 41 – Fel inkast (!) Utsikten.

Minut 42 – Hörna GAIS.

Minut 45 – Första halvlek slut.

Minut 51 – Hörna Utsikten.

Minut 54 – Hörna Utsikten.

Minut 56 – Hörna Utsikten.

Minut 61 – Byte GAIS. Malkolm Moenza ut – Calle Svensson in.

Minut 62 – Gult kort nummer 8 i Utsikten.

Minut 67 – Dubbelhörna Utsikten.

Minut 71 – Skott tätt utanför av Utsikten.

Minut 72 – Byte GAIS. Johan Lundgren ut – Wagsley in.

Minut 73 – Skott Singh, Wibrån räddar.

Minut 74 – Dubbelhörna GAIS.

Minut 75 – Skott Utsikten utanför.

Minut 78 – Skott Utsikten utanför.

Minut 80 – Byte GAIS. Luther Singh ut – Linus Tornblad in.

Minut 81 – Skott Björn Andersson utanför.

Minut 82 – Hörna Utsikten.

Minut 88 – Jätteläge Cadogan, räddning Wibrån.

Minut 91 – Trippelhörna Utsikten. Den sista styrs i mål av en spelare i GAIS.

Minut 92 – Match slut.

 

Skribent: Tobias Hurtig