GAIS1.1

Matchrapport U21: GAIS – Utsiktens BK

GAIS U21 spelade nyligen sin andra match för året då man tog emot Utsiktens BK på GAIS-gårdens konstgräs. I den första matchen inledde vi svagt de första 10 minuterna för att sedan prestera väl i resten av matchen. Vi ville verkligen vara med från start den här gången och det kan vi väl lugnt påstå att vi var efter att Pule distinkt tryckte in 2-0 i matchminut 11. Tjusigt framspelad av anfallskollegan Krasniqi.

1-0 gjordes redan i minut 5 av vårt senaste nyförvärv Johan Ramhorn då han sköt in en retur från nära håll i efterspelet av en inläggsfrispark. Efter vår rivstart på matchen så äter sig Utsikten in i matchen och trycker tillbaka oss rejält. Massvis med inlägg tillåts komma in framför vårt mål men våra mittbackar , Ramhorn och Marsfeldt städar förtjänstfullt framför egen kasse.

När även de blev överspelade så fanns vår målvakt Tobias Johansson på plats för rädda laget från insläppta mål. Efter en spelad halvtimme kommer vi tillbaka in i matchen och bjuder våra trognaste supportrar på ett av de vackraste anfall som skådats på vårt konstgräs. Bollen släpps på få tillslag genom vårt centrala mittfält via Pascal och Phil Paulsson innan bollen hamnar hos Skelkqim som återigen sätter upp Pule i ett friläge. Pule gör inget misstag när han ensam med målvakten säkert placerar in 3-0 för GAIS efter en spelad halvtimme.

Resten av första halvlek trycker Utsikten på för fullt för att nå en reducering, men utan resultat. Andra halvlek är spelet lite mer tillknäppt och vi känner att vi har ganska god kontroll över matchen samtidigt som Utsiktens energi från första halvlek börjar att sina. Så vi glider i mål efter 92 spelade minuter med en snygg 3-0 vinst ,där man spontant känner att vår effektivitet framåt samt ett uppoffrande försvarspel i egen box gav oss 3 riktigt goda poäng.

Statistik från matchen: hörnor 5-0 till Utsikten, Avslut 10-10 varav 6-5 till Utsikten på mål, inlägg 20-2 till Utsikten och Mål 3-0 till GAIS.

Coach: Jesper L och Kenneth G

LAGET:

Tobias Johansson
Emil Ursholm, Johan Ramhorn, Daniel Marsfeldt, Ali Atwi Pascal Olsson, Phil Paulsson Simon Guli, Pule Maraisane, Abdou Sabally
Skelkqim Krasniqi

Bänk : Daniel Åberg, Isaac Wigermo, Mattias Kano , Anton Salihu

 

/Jesper Ljung