26

Matchrapport IF Elfsborg – GAIS U19

I lördags den 21 november spelade GAIS U19 sin andra match i Ligacupen. Matchen som spelades på Borås Arena mot IF Elfsborg resulterade tyvärr i en förlust för gaisarna som förlorade med uddamålet.

Matchen slutade 5-4 i Elfsborg favör. Gaisarna kom tyvärr inte upp i sin standard i den första halvleken och det resulterade i ett 2-0 underläge som följde med in i paus.

Elfsborg rivstartade den andra halvleken och kunde efter bara ett par minuters spel utöka ledningen med ännu ett mål. Det var först då GAIS kom igång. Pascal Olsson startade målskyttet för GAIS genom en välplacerad nick på en hörna som kom från Daleho Irandust. Därefter pressade gaisarna på mer och flyttade högre upp i sina positioner. Det gjorde att det skapades fler möjligheter till mål än i den första halvleken. Med kvarten kvar fick GAIS ett bra läge då Elfsborgs målvakt sprang ut och skulle rensa bort bollen men sparkade istället ner en framflygande gaisare. Det resulterade i ett rött kort för Elfsborg och ett riktigt bra frisparksläge för GAIS. Fram till frisparken klev Daleho Irandust som på ett utomordentligt sätt placerade in 3-2.

GAIS fortsatte med sitt försök till en utjämning men tappade olyckligt nog bollen i ett farligt läge och det gjorde att Elfsborg kunde utnyttja sitt snabba omställningsspel och lägga in 4-2. Gaisarna gav sig ändå inte utan behöll pressen. Daleho Irandust fick tag i bollen lite utanför straffområdet och tvekade inte en sekund utan drog till på volley och bollen smekte den övre ribban för att sedan gå in i mål. Nu stod det 4-3 i matchen och GAIS närmade sig ett oavgjort resultat. Men återigen lyckades Elfsborg ta vara på ett misstag av gaisarna och 5-3 var ett faktum. GAIS lyckades på stopptid göra ett fjärde mål genom Abdou Sabally. Närmre än så kom man aldrig utan man åkte på sin första förlust i Ligacupen.

Matchens lirare Daleho Irandust säger såhär om matchen

– Det var en ganska konstig match. Vår tanke i den första halvleken var att stå ganska långt för att vi visste att vi skulle möta ett bollskickligt lag. Det är en taktik som vi nästan inte kört med under denna säsongen, men som skulle kunna fungera ifall vi stått på rätt plats. Det lyckades vi varken att göra offensivt eller defensivt under den första halvleken. I halvtid valde vi att trycka upp och sätta en högre press vilket gjorde att vi tog över matchen – skulle jag säga. Och när de fick sin utvisning, var hela matchen vår! Men på grund utav egna misstag lyckas vi helt enkelt inte vinna.

I nästa match väntar Trollhättan på bortaplan den 28 november med start klockan 13.00. Detta är den sista avgörande matchen gruppspelet i Ligacupen för GAIS U19.

Text: Johanna Larsson