GAIS18

Matchrapport GAIS U19 – Norrby IF

GAIS U19 tog i måndags den 16 november hem en seger i den inledande matchen i Ligacupens gruppspel med siffrorna 3-2. Härnäst väntar IF Elfsborg på Borås Arena lördagen den 21 november.

Under måndagskvällens busväder kunde GAIS inkassera den första trepoängaren i Ligacupens gruppspel. Ligacupen som (pågår nu efter det vanliga seriespelet) är uppbyggt på ungefär samma sätt som Svenska cupen. De lag som vinner och kommer tvåa i gruppspelen tar sig vidare till olika former av slutspel som kommer att äga rum först nästa år. Eftersom spelarna födda 1996 inte kommer att få fullfölja cupen (på grund utav överstigen ålder) så får det endast medverka fyra spelare födda 1996 nu under gruppspelet.

I regnet och blåsten kunde åskådare bevittna en till början jämn match som sedan GAIS tog över till fullo. Trots att Norrby IF tog ledningen efter en straff var det ändå gaisarna som tog tag i taktpinnen och kunde reducera till 1-1 precis innan halvtidspausen. Kvitteringen kom genom den alltid lika målfarlige Albin Nilsson.

Precis som i slutet av den första halvleken kom även den andra halvleken att styras utav GAIS vars spelare visade prov på sin individuella kvalité. Utdelningen kom för gaisarna redan efter några minuters spel och denna gång var det Manfred Oppong som stod för målet. Längre in i den andra halvleken kom även ett 3-1 mål från Emil Ursholm – och matchen kändes avgjord. GAIS fortsatte att rada upp heta målchanser som förtjänade bättre öden än vad de fick. Lite bättre skärpa i det avslutande momentet hade gjort att slutresultatets differens varit betydligt större. I slutet av matchen fick Norrby in en retur och helt plötsligt blev det liv i matchen igen. Lyckligtvis kunde GAIS hålla undan och står nu på tre poäng i med den första omgången av Ligacupen spelad.

Målvakten för dagen var talangen Viktor Jansson som efter några matcher vid sidan av i U19 klev in och gjorde en kanonmatch. Jansson som spelade, stod den sista U21 matchen mot Utsikten och som var med på Mariedal cup, tyckte att det var inspirerande att äntligen få visa vad han går för i en viktig match som denna. Resultatet i cupen följer ju med in till nästa säsong som Jansson redan ser framemot med spänning och glädje.

Viktor Jansson säger såhär efter matchen mot Norrby IF

– Vi visste att Norrby inte var några slagpåsar utan de har en del spelare i deras U19 lag som även huserar i division 1. Men vi ville visa att vi är bättre både individuellt och som lag – och det gjorde vi. Trots en feldömd straff så gjorde vi vad som krävdes.

– Nu är det dags för Elfsborg på lördag och vi har två raka vinster mot Borås stolthet i ryggen. Jag tror att vi har en oerhört stor chans att vinna även den matchen. Hugger vi bara på deras svagheter så kan det bli en rolig match. Därefter väntar Trollhättan borta. Dem är alltid fysiska och tuffa att möta men gör vi som vi gjort hela hösten så tror jag att vi kan få en rolig försäsong med slutspel i Ligacupen.

Vi önskar Viktor Jansson och den resterande delen av GAIS U19 lycka till i matchen mot IF Elfsborg som spelas på lördagen den 21 november klockan 14.00 på Borås Arena.

Text: Johanna Larsson