MG_1928

Matchrapport: GAIS – Jönköpings Södra IF

I matchen mot serieledarna valde P-O Ljung att starta med Linus Tornblad på topp ihop med Björn Andersson. Att han valde Tornblad istället för Ingelsten berodde troligen på att P-O Ljung ville ha lite mer fart där framme då han anade att GAIS skulle bli tillbakatryckta av serieledarna.

När matchen kom igång fick Linus Tornblad genast ett friläge efter en utmärkt långpass från vänster. Tyvärr fick Tornblad inte tillräcklig med kontroll på bollen för att få iväg ett avslut. Spelet i första halvlek var sådant som passade GAIS utmärkt. Södra hade lite mer boll än Makrillarna men kom aldrig till några riktiga farligheter då anfallen bröts tidigt. GAIS å sin sida valde att slå långa bollar till Björn, Singh och Cadogan vilket skapade möjligheter! Björn vann det mesta i luften och Singh och Cadogan hann först på det mesta som landade framför dem! Bakom dessa tre herrar så fortsatte Chibsah och Ayarna att vinna mycket boll!

I den trettioåttonde minuten vinner Chibsah en boll på offensiv planhalva som går fram till Björn Andersson. Böna lyckas i sin tur tråckla fram bollen till Luther Singh på vänsterkanten som klipper till bollen vid målvaktens vänstra stolpe – MÅL!

Efter GAIS mål tar Jönköping över och pressar GAIS mer än vad de gjort tidigare under halvleken. Södra vinner boll av Atleterna och känns tyngre överlag. Det sista som händer i första halvlek är att Jönköping spelar flipperspel på offensiv planhalva och hittar fram med en boll till Södraanfallaren Fredrik Olsson som står bakom GAIS två mittbackar. Därifrån gör Olsson inga misstag utan stänker in bollen vid Vaihos högra stolpe!

Efter första halvlek ledde GAIS avsluten med sju skott mot fyra.

Andra halvlek börjar liksom den första med att GAIS får Södra precis dit de vill. Efter cirka fem minuter tar dock Jönköping över totalt och spelar rejält och vackert. Makrillarna får koncentrera sig på att försvara och slå undan bollar i panik. I den femtiotredje minuten får Södras anfallare Thelin ett friläge till vänster i straffområdet, han chippar över Vaiho men bollen går i ribban! Efter ribbträffen fortsätter Södra att pressa Atleterna ner i banan. De få gånger GAIS har bollen på offensiv planhalva finns det inte många spelare i hemmalaget som hinner med upp innan man blir av med bollen. Tränarparet Ljung noterar att spelbilden passar Södra alldeles för bra och väljer att agera genom att sätta in Johan Lundgren.

Atleterna står för ett oerhört uppoffrande spel i defensivt straffområde vid flera tillfällen under mitten av andra halvlek. Dock kändes det som att Södra kommer till farligheter lite för ofta för att uppoffrande spel ska räcka för GAIS vid den här tidpunkten. I den sjuttioförsta minuten får Södra iväg ett farligt skott efter en hörna som Vaiho klarar.

Efter Södras hörna vaknar GAIS till lite och vinner fler andrabollar än tidigare. De lyckas behålla lite fler bollar offensivt under en längre period och kommer dessutom till några halvchanser. I den sjuttiosjätte minuten får Mankoo iväg ett inlägg som inbytte Lundgren nästan stångar in i mål men målvakt och försvar i Södra lyckas rädda bollen ut till hörna. I den åttionde minuten står GAIS för en snygg spelvändning då Bergsson, som blev inbytt i sjuttiofemte minuten, får iväg en boll till Björn Andersson som blir fälld tätt utanför offensivt straffområde och domaren blåser för frispark. Luther Singh stegar fram för att ta frisparken, han får en bra träff men tyvärr kommer bollen mitt på Södras målvakt.

I den åttiosjunde minuten slår Jönköping ett inlägg från höger som går igenom samtliga spelare och trillar ner hos Daryl Smylie som inte gör några misstag utan trycker in bollen bakom Tommy Vaiho. Blytungt mål för GAIS. P-O Ljung väljer att ta in Wagsley för att skapa tyngd inför en sista anstormning. Tyvärr blir det ingen anstormning alls att tala om då GAIS knappt lyckas få iväg en långboll då Södra kontrollerar spelet alldeles för bra i slutet. Domaren blåser av matchen i den nittiofjärde minuten och GAIS är återigen med om en blytung förlust.

Nu är det fyra matcher kvar av serien och det finns ingen tid att sörja! Det är bara att ta nya tag och kriga för att poängen ska in!
Minut för minut
Minut två – Linus får ett friläge men får inte ren träff på bollen.

Minut 10 – Skott Jönköping långt utanför.

Minut 13 – Smylie skott utanför.

Minut 17 – Skott GAIS utanför.

Minut 23 – Farlig frispark Jönköping som Vaihos styr till hörna.

Minut 24 – Ayarna skott utanför.

Minut 30 – Cadogan skott tätt utanför.

Minut 34 – Snygg räd av Cadogan, skott tätt utanför.

Minut 38 – Måååål Luther Singh!

Minut 45 – Mål Jönköping.

Minut 53 – Ribba Jönköping Södra.

Minut 60 – Byte Jönköping.

Minut 62 – Farligt skott Södra.

Minut 63 – Byte GAIS. Cadogan ut – Lundgren in.

Minut 69 – Byte Jönköping.

Minut 71 – Farligt skott Södra, efter hörna.

Minut 75 – Byte GAIS. Tornblad ut – Bergsson in.

Minut 76 – Inlägg Mankoo som Lundgren är nära att göra mål på!

Minut 80 – Farlig frispark GAIS. Rakt på målvakten.

Minut 86 – Mål Jönköping.

Minut 94 – Match slut. 1-2 till Jönköping Södra.

Av: Tobias Hurtig