mariano

Mariano Vaudagna är GAIS nya sjukgymnast

Mariano Vaudagna, ny sjukgymnast för 2016 och deltidsanställd i GAIS.  Vem är du som person och vad gör du för GAIS? Challe debuterar på GAIS.se med intervjun.

– Jag skulle nog beskriva mig som de flesta Argentinare, som en fotbollsfanatiker. Vi föds med en boll. Jag är också pappa till två fotbollstjejer.

-För GAIS ger jag mitt hjärta och jag gör det jag älskar. Jag arbetar med människor som brinner för samma intresse som jag själv har. Kan det bli bättre?

Hur var det att få uppdraget i GAIS A-lag?

– Det gick till så att jag till en början endast var ansvarig för hela akademin, och det blev jag 2010. Och om vi tittar tillbaka några år så kom jag till Sverige 2008, och så fort jag kom hit så kom jag, via skolan, till GAIS för att lära mig svenska. GAIS var den första klubb jag fick träffa när jag kom till Sverige.

-Det var här jag träffade Speedy (Lars Göthfelt) och började lära mig språket. Efter två år så fick jag chansen att börja jobba med akademin. Sedan dess har jag varit en del av GAIS. När Speedy sen slutade så kom frågan till mig om jag ville ta över GAIS a-lag.

Är det roligt, är det ett bra uppdrag?

– Ja, det är jätteroligt. På något sätt är det nästan som en dröm eftersom jag alltid har jobbat med fotboll som är mitt liv.

Vad är din syn på truppen, är det en bra och lovande trupp som vi har i år?

-Jajamen. Det är många nya killar i laget, alla är  väldigt positiva och dom är sugna på att få upp GAIS till toppen igen.

Hur ser det ut rent skademässigt i truppen, jag tänker främst på Johan Lundgren men också resterande spelare på skadelistan. Hur ser det ut framöver?

– Ja, det kommer inte ta så jättelång tid när det gäller Johan, om några veckor så har vi förhoppningsvis honom tillbaka. Det är några veckor kvar, men vi jobbar på det.

Finns det övriga i truppen som har några känningar eller är slitna alternativt skadade?

– Jo, vi har några killar som inte är spelbara. Vi får se kommande vecka hur skadorna utvecklar sig. Vi har exempelvis Liam, James och Dan som vi håller på att jobba med så att de är tillbaka så snabbt som möjligt.

Är de tillbaka snart eller är det långt kvar?

-Vi jobbar på det, men vi hoppas att det blir snart. Vi kan inte säga något exakt, men vi jobbar på det som sagt.

Jag får tacka så mycket Mariano för att du ställde upp!

-Tack tack själv, och hoppas att jag har fått ge dig lite information i alla fall.

Av: Challe Lundberg Karlsson